Jeroen Meus zoekt inspiratie bij 6 buitenlandse tv-chefs in ‘De mosterd van Meus’

Televisiekok Jeroen Meus reist voor zijn nieuwe programma ‘De mosterd van Meus’ naar 6 buitenlandse televisiechefs, om inspiratie op te doen voor nieuwe ‘Dagelijkse kost’-recepten. Van de gekende Zweedse balletjes tot verrassende kaas uit het onbekende Georgië: Meus verwerkt steeds meer internationale invloeden in onze ‘Dagelijkse kost’. "Een simpele kotelet met wortelstoemp volstaat niet meer." 

Meer krantenkoppen in België

Thomas Joseph aan de start van WK gravel

Zondag is er het WK gravel in Leuven. Er zal een indrukwekkend deelnemersveld aan de start verschijnen. Ook Kemmelnaar Thomas Joseph (28) van het continentale Tarteletto-Isorex neemt voor het tweede opeenvolgende jaar deel aan het WK. “Een WK in eigen land is vrij uniek en ik ben blij dat ik me via de normale manier
The post Thomas Joseph

Lees meer »

Mark Zuckerberg treedt toe tot 200 miljard dollar-club

De CEO van het Amerikaanse bedrijf Meta, Mark Zuckerberg (40), heeft zijn vermogen alleen al dit jaar zien stijgen met meer dan 73 miljard dollar, tot 201 miljard dollar. Dat blijkt uit een ranglijst van miljardairs opgesteld door het financiële persbureau Bloomberg.

Lees meer »

Ex-leraar De Parel verdacht van zedenfeiten 20 jaar geleden, man werd nog genomineerd voor ‘Leraar van het Jaar’

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar een voormalige leraar van vrije basisschool De Parel in Lichtaart (Kasterlee). De 61-jarige man uit Vorselaar zou ruim twintig jaar geleden de seksuele integriteit van een aantal leerlingen hebben aangetast. “Enkele oud-leerlingen hebben hierover verklaringen afgelegd”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen.

Lees meer »

Jolien en Herbert uit ‘Temptation Island’ na meer dan dertien jaar uit elkaar: “Elkaar graag zien is ook soms loslaten”

Jolien Puype (30) en Herbert Bodendorfer (30), bekend van hun deelname aan ‘Temptation Island’ in 2017, hebben na 13,5 jaar een punt gezet achter hun relatie. Dat laten de ex-geliefden zelf weten op Instagram. “Met het ouder worden merkten we dat we elkaar op sommige vlakken aan het verliezen waren”, schrijft Jolien. Ze benadrukt ook dat er geen derde in

Lees meer »

Brief Stefaan De Clerck veroorzaakt ophef door eenzijdige steun voor CD&V-kandidaten op kartellijst: “Ik verschaf basisinformatie”

Een brief van voormalig burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk, lijkt een nieuwe poging om een wig te drijven in de coalitie van Van Quickenborne en CD&V. De oud-burgemeester spreekt duidelijk zijn voorkeur uit voor kandidaten van CD&V-signatuur op Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk.

Lees meer »

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »

“Eén van de domste dingen die ik in mijn leven heb gedaan”: jongeman fietst met 2 promille in bloed langs Kortrijkse ring R8 naar huis

“Wat een geluk dat je dit overleefd hebt.” De politierechter in Kortrijk was niet alleen streng maar ook opgelucht toen ze een 25-jarige jongeman uit Menen voor zich op het beklaagdenbankje kreeg. Hij stond terecht omdat hij na een zatte avond naar huis fietste… via de Kortrijkse ring R8.
The post “Eén van de domste dingen die ik in

Lees meer »

Veiligheidsverantwoordelijke van kerncentrale in Zaporizja gedood met autobom door Oekraïense inlichtingendienst

In Zaporizja, in Oekraïne, is de veiligheidsverantwoordelijke van de kerncentrale omgekomen bij een aanslag met een autobom. De kerncentrale is de grootste van Europa, en al 2 jaar in handen van het Russische leger. De moordaanslag is opgeëist door de Oekraïense militaire inlichtingendienst, die beweert dat de man vrijwillig samenwerkte met de Russische bezetter.

Lees meer »