40-jarig Aerseels Volkstoneel met ‘Daar komen de Bokken’: “Lachspieren aan het werk”

‘t Aerseels Volkstoneel viert dit jaar haar 40ste verjaardag. Voor de gelegenheid speelt de vereniging het stuk ‘Daar komen de bokken’. Naar goede gewoonte een komedie, deze keer van de hand van Luc Kerkhofs. Voor het eerst staat de groep onder de regie van Jürgen Quintyn.

“Het stuk gaat over een jubilerende voetbalploeg”, aldus regisseur Jürgen Quintyn (54). “Een bende amateurs, die zich met hart en ziel inzetten voor het in stand houden van hun voetbalclub, FC De Bokken. Hun terrein en kantine liggen wat afgelegen en naast de landbouwgronden van boer Desiré.”

Gerard is trainer en voorzitter van de ploeg, maar het wordt hem niet gemakkelijk gemaakt. “De clubkas is leeg, de spelers drinken liever dan dat ze voetballen, de vrouwen willen zich moeien, de sponsor is eerder gierig dan gul en een klungelende veldwachter heeft het niet zo begrepen op de hele ploeg. En dan loopt Pol, duiveltje-doet-al, te pas en te onpas in en uit. Ondanks alles zet Gerard door en wil hij het tienjarig bestaan van zijn ploeg niet onopgemerkt laten voorbijgaan.”

Een toffe bende

Voor Jürgen is het de eerste keer dat hij ’t Aerseels Volkstoneel regisseert. “Ik werk op een school waar er ook een musicalrichting is, daar heb ik ook al geregisseerd samen met twee collega’s. Dat was echt heel leuk en zo ben ik opgebeld en gevraagd om hier ook te regisseren.”

“Zelf speel ik in een Aalterse vereniging, daar heb ik veel geleerd van onze professionele regisseur. Ik heb er alle vertrouwen in dat het ook hier goed komt. Het is een fantastische bende, je merkt dat ze hier al jarenlang ervaring hebben. Het is een plezier om met hen te werken. (LD)

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 2, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart om 20 uur in de parochiezaal. Op zondag 3 maart is er een voorstelling om 15 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn digitaal te reserveren via aarseelsvolkstoneel.be

The post 40-jarig Aerseels Volkstoneel met ‘Daar komen de Bokken’: “Lachspieren aan het werk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OPROEP: heb jij net als Erik Van Looy nog nooit gekookt?

Heb jij nog nooit zelf gekookt? Beperken jouw kookkunsten zich tot het opwarmen van Zwan-worstjes in eigen nat? Ga jij altijd op restaurant en/of koop je kant-en-klare maaltijden die je dan opwarmt in de microgolfoven? Programmamaker Erik Van Looy (62) gaf gisteren in het programma ‘Komen eten’ toe dat hij nog nooit zijn oven heeft gebruikt, nog nooit aardappelen heeft

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München: “Neergeschoten verdachte is overleden”

De hulpdiensten in de Duitse stad München zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

AZ Delta bant alcohol uit bistro en shop: “Lekkere alcoholvrije alternatieven, maar bubbels op materniteit wel nog toegestaan”

Bij AZ Delta (Roeselare-Torhout-Menen) is er voortaan geen alcolhol meer te verkrijgen. Een maatregel die van hogerhand sowieso op 1 april 2025 werd opgelegd, maar bij AZ Delta bant men alcohol dus al zeven maanden eerder. Om de geboorte van een kindje te vieren, is het wel nog toegestaan om een glas te serveren op de materniteit. Het ziekenhuis was

Lees meer »

Politie Hageland kan voortaan ook kleine diefstallen meteen beboeten

Daders van kleine winkel- of fietsdiefstallen krijgen in het Hageland voortaan een geldboete die ze meteen moeten betalen. Agenten kunnen zo’n ‘Onmiddellijke Minnelijke Schikking’ (OMS) al uitschrijven bij festivals of fuiven als jongeren bijvoorbeeld drugs op zak hebben. Dat wordt nu uitgebreid naar andere kleine misdrijven.

Lees meer »

Motorrijder omgekomen bij verkeersongeval in Beerse

In Vlimmeren, een deelgemeente van Beerse in de Antwerpse Kempen, is een 42-jarige motorrijder om het leven gekomen. Het is onduidelijk hoe hij ten val kwam, wellicht zijn er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Dat bevestigt de lokale politie. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat is niet meer gelukt.

Lees meer »

Jos Millecam verlaat N-VA Damme en trekt met Damse Belangen naar kiezer: “Ik wil strijden voor de senioren”

Raadslid Jos Millecam, die al 40 jaar zetelt, zorgde vorige week voor een verrassing met het nieuws dat hij N-VA Damme verlaat en met Damse Belangen naar de kiezer trekt. “Bij N-VA kreeg ik niet het nodige respect. Als zeventiger wil ik bij Damse Belangen vooral strijden voor de belangen van senioren.”
The post Jos Millecam verlaat N-VA Damme

Lees meer »

Britse minister van Cultuur laat hoge prijzen voor Oasis-tickets onderzoeken

Lisa Nandy, de Britse minister van Cultuur, laat een onderzoek uitvoeren naar de hoge ticketprijzen voor de reünieconcerten van de band Oasis. Er wordt met name gekeken naar het “dynamische prijsmechanisme” van ticketverkoper Ticketmaster. Dat mechanisme past de ticketprijzen automatisch aan op basis van de vraag, wat leidt tot prijsstijgingen zodra de populariteit van een evenement toeneemt.

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

Lees meer »