Dames Mandel United staan knap tweede

De dames van Mandel United zijn aan een uitstekend seizoen bezig in tweede provinciale. Vorig jaar kwam de ploeg nog uit in derde provinciale, maar staat nu een reeks hoger al mooi op een tweede plaats. Zondag is er de topper tegen Eernegem.

“We hadden het zeker niet verwacht”, zegt de 18-jarige keeper Lotte Notebaert uit Tielt, die bij Mandel aan haar derde seizoen bezig is. “We begonnen aan het seizoen zonder verwachtingen, wel met de wil om te tonen wie Mandel United is en wat we in onze mars hebben. Onze voorlopige tweede plaats geeft ons natuurlijk elke wedstrijd wel een extra duwtje om te presteren, zodat we die plaats verdiend kunnen behouden.”

“Over het algemeen zijn we zeer tevreden over wat we tot nu toe hebben gepresteerd. We doen ons best en proberen iedere wedstrijd weer mooi voetbal te brengen. Natuurlijk hebben we ook mindere wedstrijden. Daaruit proberen we dan als team te leren om het de volgende wedstrijd beter te doen.”

Zondag spelen de dames de topper tegen Eernegem. “Wij hebben de wedstrijd in de heenronde gewonnen”, aldus Lotte. “Dat geeft ons wel vertrouwen. De wedstrijd zal opperste concentratie vereisen. We zullen allemaal op onze hoede moeten zijn voor wat de dames van Eernegem uit hun mouw kunnen schudden. Ik hoop vooral op een spannende en leuke wedstrijd, met mooi voetbal van beide partijen.”

Eerste provinciale

Mogelijks kan Mandel dus volgend jaar al in eerste aantreden. “Ik denk dat we als team zeker ons mannetje zouden kunnen staan tegen de ploegen in eerste provinciale, al zouden we het wel moeilijker hebben dan nu”, weet Lotte. “Door tegen ploegen uit eerste te spelen zou ieder van ons ook kunnen groeien als voetbalster. We zouden hier veel uit kunnen leren. Ik zou het helemaal zien zitten om met dit team in eerste provinciale te spelen.” (RV)

Zondag 3 maart om 14 uur: Mandel United – SK Eernegem.

The post Dames Mandel United staan knap tweede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Feestelijke opening van Nieuwpoorts Jeugd- en Sportcomplex, gratis belevingsdag op zaterdag

In Nieuwpoort is op vrijdag 6 september het gloednieuwe Jeugd- en Sportcomplex officieel ingehuldigd. Het gebouw zal voortaan de thuishaven worden van de verschillende jeugd- en sportentiteiten van Stad Nieuwpoort en wordt ook de uitvalsbasis van allerhande clubs en verenigingen. Het complex krijgt de naam Jeugd- en SportArena mee. Op zaterdag 7 september kan het brede publiek tijdens een gratis

Lees meer »

Brugse scholen gaan ‘all the way’ voor hun leerlingen op eerste schooldag

Op de eerste schooldag na de grote vakantie wordt in alle scholen letterlijk en figuurlijk de rode loper uitgerold voor de leerlingen. Het is immers de bedoeling dat iedereen met een goed gevoel aan een nieuw schooljaar begint. Vaak wordt ook het jaarthema in de kijker gezet en zijn de ouders die dag ook welkom op de speelplaats. Onze onderwijsjournalist

Lees meer »

Cadeaubonnen die amper 6 maanden geldig zijn: mag dat? 

Sommige cadeaubonnen zijn maar 6 maanden geldig, anderen kan je onbeperkt inwisselen. Wat zijn de regels? Er bestaat geen wet die zegt wat er wel en niet mag, alleen dat alle voorwaarden vooraf duidelijk moeten zijn. Een handelaar mag dus zelf bepalen hoelang een cadeaubon geldig blijft en waarvoor je hem al dan niet mag gebruiken.

Lees meer »

“Lang heeft niemand geweten dat Erik nog een broer had”: wie is Patrick Van Looy, die opdook in ‘Komen eten’?

Opvallend moment in ‘Komen eten’ maandagavond. Toen het tijd was voor het hoofdgerecht, schakelde Erik Van Looy (62) de hulp in van zijn jongere broer Patrick. Omdat Erik niet kan koken, moest die stiekem de worst en puree bereiden voor de gasten. Maar wie is Patrick eigenlijk? Ooit winnaar van een schoonheidswedstrijd, en in tegenstelling tot Erik niet per se

Lees meer »