Godjes is weer open, droomstart voor uitbaatster Emma: “Een familiaal gevoel creëren”

Emma Vergote opende recent voor het eerst de deuren van sfeercafé Godjes. Daarmee blaast ze een gekend horecapand, dat al meer dan honderd jaar een vaste waarde is in het Ledegemse straatbeeld, nieuw leven in. “Dit voelt een beetje als thuiskomen.”

Nadat Dempsey Francoy en Femke Coene eind 2022 stopten met hun cocktail- en tapaszaak kwam er een einde aan vier generaties in Godjes. De horecazaak was toen al meer dan honderd jaar erg gekend in Ledegem en omstreken. Vorig jaar huisde er nog even een koffiezaak in het pand, maar aan dat verhaal kwam ook snel weer een eind. Nu zet de Ledegemse twintiger Emma Vergote de horecazaak verder, opnieuw onder de naam Godjes. “Deze plaats roept heel wat herinneringen op bij tal van klanten. Ik merkte tijdens het openingsweekend dat zowel jong als oud de weg terugvond naar Godjes. Zelf kwam ik hier vroeger ook vaak over de vloer. Ik wou onmiddellijk weer een familiaal gevoel creëren. Ik denk dat ik daar wel goed in geslaagd ben.”

Zowel Ledegemnaars als mensen van buiten de gemeente proefden tijdens het openingsweekend al eens van het nieuwe Ledegemse sfeercafé. “Deze start had ik niet durven dromen. Onder andere heel wat vrienden uit het Roeselaarse, waar ik vroeger aan de slag was, kwamen langs.” Grote verbouwingswerken voerde ze in Godjes niet uit. “Ik plaatste wel nieuwe meubels en het biljartzaaltje richtte ik in als een knusse zitruimte, waar bijvoorbeeld ook een spelletje darts gespeeld kan worden.”

Verschillende hapjes

In het sfeercafé kan men terecht voor tal van drankjes, maar Emma serveert ook verschillende hapjes. Zo staan er camembert en warme hapjes op de menukaart. Godjes zal vier dagen per week open zijn. Op donderdag opent Emma de deuren van de horecazaak om 16 uur, op vrijdag en zaterdag om 11 uur. Op zondag is Godjes open vanaf 10 uur. “Doordat ik voorlopig de zaak alleen run, met behulp van flexi-jobbers, is het niet de bedoeling dat ik tot midden in de nacht open ben.”

The post Godjes is weer open, droomstart voor uitbaatster Emma: “Een familiaal gevoel creëren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist

Van 6 juli tot 1 september kun je in Knokke-Heist opnieuw terecht voor het Cartoonfestival. Thema van deze 63ste editie is ‘Choose life’, over de essentiële vraag hoe we ons leven vormgeven. Nieuwe hoofdlocatie van het gratis evenement is zaal Ravelingen, vlakbij het station van Heist.
The post 63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Crimineel!”: Spaanse pers spreekt schande over fout Kroos op Pedri, die kruis mag maken over verdere EK

Slechts zeven minuten stond Pedri op het veld in Spanje – Duitsland. Zwaar onderuit geschoffeld door Toni Kroos, moest de middenvelder al huilend naar de kant in de kwartfinale van het EK voetbal. De Spaanse online media spreken met schande over de ingreep van Kroos die niet eens geel opleverde. Met een interne laterale verstuiking van zijn linkerknie, is het

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »

Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut in Koekelare: “Het was een plezier dit te mogen doen”

Torhoutenaar Rik Gadeyne is zopas met pensioen gegaan als directeur van het Sint-Martinusinstituut in Koekelare, het zogenoemde SMIK. Hij oefende die functies halftijds uit. De andere helft werd bekleed door Wim Mattheus, die de school nu fulltime leidt. Voor Rik breekt er een zee van vrije tijd aan.
The post Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut

Lees meer »

Laat je verbazen door natuurbeelden en cartoons

Wie zich wil vergapen aan schitterende natuurbeelden kan van 29 juni tot 29 september terecht in het bezoekerscentrum van Zwin Natuurpark. De 59ste editie van de internationale tentoonstelling Wildlife Photographer Of The Year is er te gast. Een bezoek is inbegrepen in de toegangsprijs tot het Zwin Natuur Park. Knokke-Heist is ook opnieuw de gastheer
The post Laat je

Lees meer »