Oostende trapt carnavalsweekend af met aanstelling van Prins Sheba en Prinses Pink Lady

Vrijdagavond werden Prins Carnaval 2024 Sheba en Prinses Carnaval Pink Lady op het Oostendse stadhuis officieel aangesteld door het stadsbestuur. Ze kregen de symbolische sleutel overhandigd van de stad. Daarmee werd het startschot gegeven van drie dagen carnaval in de badstad.

Schepen van Carnaval Maxim Donck (N-VA) mocht vrijdagavond de sleutel overhandigen van de stad. Traditiegtrouw is dat het moment waarop de Prins- en Prinses Carnaval drie dagen lang regeren over de stad. Naast Sheba Maertens en Cheyenne ‘Pink Lady’ Roukine, werden ook Prins Derde Leeftijd Charlie en Prinses Derde Leeftijd Nala aangesteld. Ook Jeugdprins Arto en de twee Jeugdprinsessen Analisa en Faye zijn nu officieel aangesteld.

Geen popverbranding

Na de officiële aanstelling ging het vrijdagavond in stoet naar het Vissersplein waar het feest werd verder gezet. Daar werd opnieuw een feesttent geplaatst nadat er vorig jaar wat commotie was omdat er geen feesttent voorzien was. De popverbranding op het Klein Strand kon echter niet doorgaan omwille van de weersomstandigheden. Er werd immers een felle wind voorspeld en ook de regen gooide roet in het eten. Traditioneel wordt Tjannie Carbon – die staat voor alles wat slecht is – verbrand. Uiteindelijk ging het feest door in de omliggende horecazaken.

Zaterdag in teken van de kinderen

Zaterdag staat volledig in het teken van de kinderen. Om 15 uur vertrekt voor de 68ste keer de kindercimateirestoet vanaf het Petrus- en Paulusplein. De stoet trekt door de Jozef II-straat, de Kapellestraat, via de Vindictivelaan en de Visserkaai naar het Klein Strand. Daar wordt Tjannie Carbon uitgesteld verbrand. Daarna volgt op het Vissersplein de traditionele minikloeffeworp.

The post Oostende trapt carnavalsweekend af met aanstelling van Prins Sheba en Prinses Pink Lady is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bouwers gezonken luxejacht Bayesian eisen 222 miljoen euro schadevergoeding

De bouwers van het in augustus bij Sicilië gezonken luxejacht de Bayesian willen van de eigenares en van bemanningsleden en exploitanten van het vaartuig een grote schadevergoeding omdat ze de goede naam van de bouwers zouden hebben aangetast. The Italian Sea Group van de ondernemer Giovanni Costantino eist 222 miljoen euro voor geleden reputatieschade, meldt de Giornale di Sicilia.

Lees meer »

Assebroek krijgt vernieuwde fietspaden in Dries en Weidestraat

Maandag 23 september start aannemer Devriese nv met het uitbreken van de fietspaden in Dries in Assebroek. In totaal komt er ongeveer 640 meter nieuw fietspad met een rode asfaltlaag voor een verhoogd rijcomfort. Om hinder te voorkomen wordt elke kant apart aangepakt. De werken zullen twee weken duren.
The post Assebroek krijgt vernieuwde fietspaden in Dries en Weidestraat

Lees meer »

Laatste momenten zomers weer: “De herfst komt dichterbij”

Ondanks een bewolkte start en kans op buien, belooft het een grotendeels droge autoloze zondag te worden met tegen de avond kans op onweer. Het zijn de laatste momenten om nog te genieten van zomers weer. “Later in de week wordt het overal wisselvalliger, koeler en windiger”, volgens onze weerman David Dehenauw.

Lees meer »

Overleden 75-jarige kandidate blijft op kieslijst van CD&V staan in Zandhoven: “Vervanging zou te pijnlijk zijn”

In Zandhoven zal Lydia Cautereels (75), die woensdagnacht overleed, op de lijst van de lokale CD&V blijven staan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS. Ze zal dus niet vervangen of verwijderd worden van de lijst. "Dat zou te pijnlijk zijn voor ons, we willen hiermee een eerbetoon aan haar

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hezbollah kondigt “nieuwe fase” in strijd met Israël aan

Israëlisch president Isaac Herzog heeft in een interview met ‘Sky News’ ontkend dat zijn land betrokken is bij de ontploffing van duizenden biepers en walkietalkies van Hezbollah afgelopen week. Israël heeft zaterdagavond en zondagochtend grootschalige bombardementen uitgevoerd op Libanon. Sinds zaterdagnamiddag hebben Israëlische straaljagers zo’n vierhonderd doelwitten bestookt van de militante Libanese beweging Hezbollah, aldus het Israëlische leger. Hezbollah meldde

Lees meer »

“Mag ik uitstappen?”: Julio stomverbaasd wanneer dief om hulp smeekt na mislukte poging om zijn sportwagen te stelen

De Amerikaanse Julio Solano stuitte maandag op een ongebruikelijke situatie in een parkeergarage in Florida. Een vreemde man zat opgesloten in zijn Chevrolet Corvette, vermoedelijk omdat die de wagen probeerde stelen. De dief, de later door de politie werd geïdentificeerd als de 33-jarige Ravesh Rabindranauth, probeerde nog uit zijn benarde situatie te geraken door Solano om hulp te smeken, maar

Lees meer »