Snelheidsbord in Adinkerke betrapt bestuurders… aan 188 per uur: “Bord moet hersteld worden”

“188 kilometer per uur. Matrix ok.” Het digitale snelheidsmeterbord in de Moeresteenweg in Adinkerke liet tientallen passanten enorm schrik vrijdagochtend. Het bord, dat in een zone 30 staat, was tilt geslagen. Burgemeester Bram Degrieck laat het bord nu nakijken. “Het is uiteraard duidelijk dat dit niet juist is en we brengen het zo snel mogelijk in orde. Wat erger is: enkele weken geleden overschilderde een vandaal een bord van 30 kilometer per uur naar 80. Dat is véél erger.” Daarvoor diende de gemeente klacht in.

Wie vrijdagochtend in de Moeresteenweg in Adinkerke richting centrum zal zich even de ogen uitgewreven hebben. In die straat, met veel passage en veel woningen, geldt een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur. De politie controleert er regelmatig op snelheid. Er staat ook een digitaal snelheidsmeterbord dat bestuurders waarschuwt voor hun snelheid. Alleen sloeg dat bord ‘s ochtends plots tilt. Het bord dacht dat alle passanten racepiloten waren. ‘188 kilometer per uur, matrix ok’, stond er te lezen. Bart Seys uit Houtem passeerde er zoals vaker nietsvermoedend. “Opeens lichtte dat bord op en zag ik tal van tekens flikkeren”, zegt Bart. “Uiteraard schrok ik, want ik rijd nooit sneller dan 30, maar nu zag ik wel veel tekens. Dus draaide ik terug, reed tot aan het bord en dan kwam er die 188 op. Daarop zette ik mij aan de kant en nam een foto. Uiteraard weet ik wel dat ik geen boete kan krijgen, maar toch. Als afschrikmiddel kan het wel tellen.”

Bord 30 overschilderd

Burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) was niet op de hoogte maar laat de situatie meteen controleren. “De technische dienst zal meteen langsgaan om te kijken wat er aan de hand was”, zegt hij. “Wellicht gaat het eerder om een verkeerde instelling of defect. Het is wel goed dat mensen dit hebben opgemerkt, maar nog beter was als dit ook meteen gemeld zou worden. Dat kan bijvoorbeeld altijd via de app van de gemeente. Iedereen weet natuurlijk dat je in die straat maximaal 30 kilometer per uur mag rijden en de meesten houden zich daar ook aan. We merken wel op dat sommigen het veel lastiger hebben met die 30. Enkele weken geleden overschilderde een vandaal een bord in de Duinhoekstraat in Adinkerke. Van de 30 werd een 80 gemaakt. Daar tillen we erg zwaar aan. Dit gaat om een officieel bord en over verkeersveiligheid. Dit zou kunnen problemen geven bij procedures. We lieten dus ook meteen terug aanpassen en dienden ook klacht in bij de politie.” Zij gaan op zoek naar de dader. (JH)

The post Snelheidsbord in Adinkerke betrapt bestuurders… aan 188 per uur: “Bord moet hersteld worden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeugd van tennisclub Olympos presteert sterk op provinciaal niveau : “Tenniscompetitie herleeft”

De tenniscompetitie herleeft weer op Olympos in de Ten Brielensesteenweg. De jeugd is er duidelijk de toekomst. Mauro Vromand uit de Begonialaan en Mathieu Vandewildemeersch uit Rumbeke werden voor eigen volk provinciaal kampioen interclub bij de U17. Drie andere leden haalden de finale van de interclub bij de U11 maar moesten jammer genoeg de duimen leggen.
The post Jeugd

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.
The post Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niet meteen wat je verwacht van een man die democratie hoog in het vaandel draagt.” Greet De Keyser over Biden die alleen wil wijken “als de Almachtige Heer het hem zou vragen”

Onze verslaggeefster in de VS, Greet De Keyser, keek naar het interview van president Joe Biden op zender ABC en hoorde hem vastberaden zeggen dat hij er niet aan dénkt om uit de race naar het presidentschap te stappen. Dat ondanks zijn belabberde debat met tegenkandidaat Donald Trump. Kon Biden iets rechtzetten in zijn eerste interview na die afgang, die

Lees meer »