Parfumdievegge die voor duizenden euro’s toesloeg in Brugse en Oostendse Inno riskeert celstraf met uitstel

Een Poolse vrouw uit Anzegem riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar celstraf met uitstel voor parfumdiefstallen in vier filialen van Inno. De buit was omvangrijk.

Op 26 oktober 2023 werd beklaagde E.P. (35) op heterdaad betrapt bij Inno in Brugge. De vrouw had 1.200 euro aan parfum en kledij in een dieventas gestopt. De feiten stonden op camera en bovendien stonden op de gsm van de vrouw foto’s van parfum. In haar wagen lagen nog eens 900 euro aan gestolen parfumflesjes. Volgens het parket werden die in de Oostendse Inno gestolen, maar volgens E.P. waren die ook afkomstig uit de Brugse winkel.

Verder onderzoek linkte de Anzegemse vrouw ook nog aan gelijkaardige diefstallen in Inno-filialen in Hasselt en Brugge. In Hasselt maakte E.P. op 23 oktober liefst 3.000 euro aan parfumflesjes buit. In Leuven ging het om vier flesjes. “Ze verkocht de buit telkens met dertig procent korting”, aldus procureur Jochen van Aalst, die wel rekening hield met haar blanco strafblad.

De vrouw verklaarde dat ze diefstallen pleegde om haar schulden af te betalen. “Ik vond op YouTube hoe je een dieventas kan maken”, vertelde ze. De verdediging kon zich vinden in de gevraagde straf. “Mijn cliënte zit intussen meer dan vier maanden in voorhechtenis. Dit is een krachtig signaal”, besloot meester Kyana Carpels. (AFr)

The post Parfumdievegge die voor duizenden euro’s toesloeg in Brugse en Oostendse Inno riskeert celstraf met uitstel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wall Street sluit op record

22:04 De S&P500 sloot op een vers hoogtepunt. Tesla drukte stevig het pedaal in na beter dan verwachte kwartaalverkopen. Eli Lilly profiteerde niet van een goedkeuring van zijn Alzheimer-behandeling.

Lees meer »

Ouders klagen agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens schoolreis aan: “Een ware hel voor mijn dochter”

De leerlingen van een basisschool in Wallonië hebben er een vreselijke schoolreis opzitten. De reden daarvoor was het ongepaste gedrag van twee leerkrachten, die zich zowel verbaal als fysiek agressief zouden hebben gedragen. Een moeder van een van de leerlingen doet haar verhaal bij ‘RTL’. “Mijn dochter had voortdurend bang om iets verkeerds te doen.”

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. NAVO stuurt speciale gezant naar Oekraïne – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »