Gloednieuw kantoorgebouw focust op personeel en producten

In de Breestraat in Wielsbeke werd het gloednieuwe hoofdkantoor van Unilin Panels officieel geopend. Het uitgangspunt was de wisselwerking tussen het personeel en meteen werd ook een ode gebracht aan de producten van de wereldspeler die Unilin is.

Je kan er niet naast kijken, naast het nieuwe kantoorgebouw van Unilin Panels in de Breestraat in Wielsbeke. Met het obligate doorknippen van het lintje werd het state-of-the-artgebouw officieel geopend. 130 collega’s vinden een plaats in het kantoorgebouw. Het laat de diverse teams van de divisie, die in het verleden op verschillende locaties werkten in Oostrozebeke en Wielsbeke, nu toe om samen te werken in de Breestraat in Wielsbeke. Naast de productiesite en nieuwe hoofdkantoren in Wielsbeke blijft de productiesite in Oostrozebeke uiteraard een centrale site, met aanpalend de showroom voor klanten.

“Unilin Panels telt 1.380 medewerkers, die zich allemaal elke dag 100 procent inzetten”, zegt president Veronique Hoflack van Unilin. “We willen voor hen een fijne, stimulerende werkomgeving creëren. Ons nieuwe kantoorgebouw is ontworpen met onze medewerkers centraal in onze gedachten. De kantoren moeten hen in de eerste plaats de ruimte bieden waar ze zich goed voelen. Waar ze kunnen innoveren, samenwerken en focus vinden. Het is een werkomgeving op maat van onze collega’s. Het interieur is trouwens geïnspireerd op een moodboard dat onze collega’s volledig zelf samenstelden.”

Beleving

Bij het binnenstappen van het kantoorgebouw van Unilin Panels ervaar je eenzelfde beleving als het kantoorgebouw van Agristo, een boogscheut verderop. Beide gebouwen zijn dan ook van de hand van hetzelfde architectenbureau OYO. In de Breestraat werd met de bouw meteen ook een ode aan de producten van het bedrijf gebracht: van de isolatie, over de vloeren tot alle plaatmateriaal.

“Het succesverhaal Unilin Master Oak kreeg een hoofdrol in het interieur van de nieuwe kantoorgebouwen. De levensechte eiklook en het houtdecor brengen de natuur binnen in de werkplek. We wonen in stedelijke omgevingen, zijn meer binnenshuis en verliezen onze connectie met de natuur. Door natuurlijke elementen te integreren in onze leefomgeving kunnen we de connectie met de natuur versterken. Dit heeft een positief effect op het welbevinden”, legt Veronique Hoflack nog uit.

In het atrium trekken een architectonische trap in het felle Unilin-blauw en een centraal kunstwerk meteen de aandacht. Het kunstwerk zet de decoratieve collecties van Unilin in de kijker. Tegelijkertijd kunnen bezoekers er ook het duurzaamheidsverhaal van Unilin Panels in ontdekken. Tenslotte brengen de Super Matt MDF en verschillende trendkleuren uit de Unilin-collectie een speelse toets en creativiteit in de verschillende vergaderzalen.

Duurzaam

Duurzaamheid is in de nieuwbouw eveneens geen loos begrip. Het gebouw rees al naast één van de productiesites die al op en top circulariteit betekent, het kreeg ook een gevelstructuur in hout aangemeten. Dat hernieuwbare materiaal is Unilins voornaamste grondstof. Ook het interieur, met Unilinspaanplaten van 95 procent gerecycleerd hout en laminaatvloeren van herwonnen hout, draagt bij aan het duurzame karakter van het nieuwe kantoor.

Dankzij de betonkernactivering heeft het gebouw bovendien een laag energieverbruik en bovendien werd het aangesloten op de groene-energiecentrale A&U. Het gebouw zal dus volledig verwarmd worden met groene energie. Verschillende landschapsheuvels waar het gebouw te midden van ligt, doen de nieuwe landmark mooi opgaan in de omgeving.

The post Gloednieuw kantoorgebouw focust op personeel en producten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Duizenden euro’s boete voor Gentse ondernemersfamilie die jarenlang krotten verhuurde in Evergem

Een bekende ondernemersfamilie in Gent is veroordeeld tot boetes van tienduizenden euro’s omdat ze jarenlang onbewoonbare woningen verhuurde in Evergem. In de huizen was er gevaar voor brand en elektrocutie, waren er zware vocht- en schimmelproblemen, en was er geen warm stromend water. Eerder, in eerste aanleg kregen ze zware boetes en ook een celstraf met uitstel. Het hof van

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »