Toch een zwaardere straf voor Dani Alves? Spaans parket in beroep na veroordeling in verkrachtingszaak

Dani Alves (40) moet een zwaardere straf krijgen voor de verkrachting van een jonge vrouw, eind december 2022. Dat is althans het oordeel van het Spaans parket, dat beroep heeft aangetekend tegen de uitspraak van vier jaar en zes maanden celstraf. 

Meer krantenkoppen in België

Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal”

Een 40-jarige eigenaar van een pitazaak in de Zwevegemsestraat in Kortrijk riskeert 5 maanden cel omdat hij 7 klappen uitdeelde aan de uitbater. “Zonder aanleiding”, aldus het slachtoffer. “Hij zat met zijn handen in de kassa”, counterde de beklaagde.
The post Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal” appeared

Lees meer »

“Zelfs verpleegsters onuitsprekelijk verminkt.” Dit is de gruwel die de Russen begingen bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Wat is de Philadelphi-corridor en waarom wil de Israëlische premier Netanyahu die koste wat kost in handen houden?

De Israëlische premier Netanyahu wil van geen wijken weten: Israël heeft de Philadelphi-corridor in handen en zal die controle behouden. De discussie over het zeggenschap over het grensgebied gooit roet in het eten van de onderhandelingen tussen Israël en Hamas. Binnen en buiten Israël krijgt het stugge standpunt van Netanyahu kritiek. Waarom is die corridor zo belangrijk voor hem?

Lees meer »

Tweemaal vergund en tweemaal vernietigd, maar na achttien jaar haalt het vroegere Uplace dan toch vergunning binnen: “Eindelijk kunnen we Broeklin realiseren”

Projectontwikkelaar Uplace kan na 18 jaar eindelijk starten met de ontwikkeling van het duurzame en innovatieve ontwikkelingsproject Broeklin, onder het viaduct in Machelen. De enige partij die beroep aantekende tegen de vergunning, Sobeco nv, heeft haar beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen ingetrokken. Het project is daardoor definitief vergund.

Lees meer »

“Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 49 doden en 219 gewonden nadat Rusland raket afvuurt op leercentrum en ziekenhuis

Zeker 49 mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen volgens de laatste cijfers ook zeker 219 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. ZILVER! Genyn snelt op 100 meter naar zijn tweede medaille, Habsch zesde

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Ook in de avondsessie was het raak. Peter Genyn bezorgde België een zilveren medaille op de 100

Lees meer »

Het leven op een palmboom in Dubai: veel luxe, weinig plaats

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »

Antwerpen verbiedt het, hier doen schepenen zélf mee: 128 ploegen strijden in Lichtervelde voor Belgische titel beerpong

Wie gooit het best een pingpongballetje in een beker gevuld met bier? Het antwoord op die vraag kennen we zaterdag, want in Lichtervelde strijden 128 duo’s dan voor de Belgische titel beerpong. “Maar verwar ons kampioenschap zeker niet met overmatig drankgebruik”, beklemtonen de organisatoren. “Integendeel: wie goed wil beerpongen, moet vooral een heldere geest hebben.”
The post Antwerpen verbiedt

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »

Etterbeek haalt in één dag maximumbedrag van 1,2 miljoen euro op met uitgifte gemeentebon: “Nooit verwacht”

De Brusselse gemeente Etterbeek heeft woensdag in één dag tijd het voorziene maximumbedrag van 1,2 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van een gemeentebon. De crowdlending-campagne wordt daarom tijdelijk afgesloten zodat de nodige controles kunnen worden uitgevoerd en de transacties kunnen worden goedgekeurd. “Dat het zo’n succes is, is ook voor ons een verrassing”, zegt de schepen van Financiën.

Lees meer »