Ook Broes Willem kan missen vanop de stip

In de derby tegen Torhout verloor Oostkamp drie punten. Dat had nooit mogen gebeuren. Bij 0-1 mistastte de overigens betrouwbare goalie Milan Iket zich op vrijschop. De gelijkmaker, omstreeks het halfuur, was meer dan terecht. Maar toen kwam de penalty-epiloog.

Milan Iket dook in de allerlaatste minuut in de voeten van een opponent en hield bij hoog en laag vol dat hij de bal had gespeeld. Toch ging het ronde ding op de stip en de strafschop werd omgezet. Minuut 96: ook Oostkamp mocht aanleggen vanop de stip. Broes Willem beschikt over een schitterende traptechniek en mist zelden vanop elf meter. Nu zoefde het leder één meter over. Trainers en medespelers namen hem meteen in bescherming. “Op De Valkaart viert vriendschap hoog tij. We gunnen elkaar het licht in de ogen en nemen het op voor diegenen die met een tegenslag geconfronteerd worden. Ik werd gevormd op het hoogste niveau, bij Club en Cercle. Oostnieuwkerke en Winkel waren mijn volgende uitdagingen. In Oostkamp werkte ik voortreffelijk samen met Kurt Delaere. Hij wist dat ik baalde bij het incasseren van te vermijden goals.”

Stappen overslaan

“Met Kevin Desypere aan het roer is er weinig veranderd. Als T2 dwong hij ontzag af omwille van zijn tactisch inzicht. Nu komt daarbij dat hij de hoofdverantwoordelijkheid draagt. We zijn op woensdag tweede periodekampioen geworden en hielden de nul. Die dagen later verliezen we met twee tegengoals. Als geschoolde centrale verdediger mor je altijd als je gevloerd wordt, dat is net zoals bij een keeper.”

“We kunnen niet promoveren wegens het niet aanvragen van een licentie. Het bestuur begrijp ik volkomen. Er zijn genoeg voorbeelden van teams die zich vergalopperen. Onze beleidsploeg zal geen stappen overslaan. Laat ons maar de laatste rechte lijn afwerken en ons verder motiveren om binnen de top vijf te eindigen. Daarenboven zijn er nog uitdagingen genoeg. Zondag aanstaande bijvoorbeeld, nemen we het op tegen Harelbeke, geleid door Kurt Delaere, die voor nieuwjaar nog onze sportieve baas was.” (JPV)

Zondag 3 maart om 15 uur: KRC Harelbeke – KSV Oostkamp.

The post Ook Broes Willem kan missen vanop de stip is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »

Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid

Woensdagavond werd het programma van de Waregem Koerse Feesten voorgesteld. Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. In dat park zorgt Black Box Revelation op zaterdagavond 24 augustus alvast voor

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »