Nieuw subsidiereglement voor verenigingen Zutendaal: “Tot 800 euro subsidie per vereniging”

Het gemeentebestuur van Zutendaal heeft nieuwe subsidiereglementen goedgekeurd voor verenigingen en lokale evenementen. Zo kunnen verenigingen extra geld krijgen voor goede doelen, herbruikbare bekers en security. 

Meer krantenkoppen in België

Bijzondere veiligheidsmaatregelen voor pausbezoek: verbod op rugzakken en drones

Tijdens het bezoek van paus Franciscus aan ons land van 26 tot en met 29 september gelden er bijzondere veiligheidsmaatregelen. Die maatregelen moeten niet alleen de paus zelf beschermen, maar ook de aanwezige toeschouwers. Op plaatsen die de paus zal bezoeken, geldt niet alleen een verbod op scherpe voorwerpen, maar ook op rugzakken, grote tassen en vlaggen. Ook het gebruik

Lees meer »

Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker

21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag die het Infopunt dementie in Lichtervelde niet zomaar laat voorbijgaan. “We merken dat er een groot taboe rust op dementie en willen door info, activiteiten en verschillende acties dit helpen wegwerken.”
The post Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden

Op vrijdag 13 september is Anna Grymonprez overleden. De Moorsleedse vierde onlangs nog haar 102de verjaardag. Anna woonde haar ganse leven langs de Oude Heirweg, op de grens van Moorslede met Beitem.
The post Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uniek in Kortrijk. Women-only cupsalon: “Zo zuiver mogelijk op elke leeftijd”

Valerie Van Luchene (46) uit Deerlijk startte in maart haar praktijk met cupping therapie aan de Brugsesteenweg. “Bij Cupsalon bied ik transformationele cupping, vuurcupping en HIFU behandelingen aan. Hoe beter je in je vel zit, hoe beter de energie stroomt, en dus hoe zonniger het leven wordt.”
The post Uniek in Kortrijk. Women-only cupsalon: “Zo zuiver mogelijk op elke

Lees meer »

Jorina uit ‘Blind getrouwd’ viel 15 kilo af: “Nu durf ik bepaalde kledij weer meer aan te trekken”

“Ik heb wel een aantal keren in de friendzone gezeten.” De zoektocht naar een partner liep stroef voor Jorina Van Rompaey (32) en dus schreef de onthaalmedewerkster uit Lier zich in voor ‘Blind getrouwd’. Jorina’s moeilijke datingverleden had alles te maken met haar zelfbeeld en gewicht, maar nu ze 15 kilo is afgevallen, staat ze vol zelfvertrouwen voor het altaar.

Lees meer »

Afrikaans agentschap voor Volksgezondheid: “Mpox niet onder controle”

Het mpox-virus is niet onder controle in Afrika. Dat zegt het Africa Centres for Disease Control and Prevention (CDC), het agentschap voor volksgezondheid van de Afrikaanse Unie, donderdag. Binnen een week tijd werden bijna 3.000 nieuwe verdachte gevallen van de ziekte gemeld in Afrika, waarvan er 374 werden bevestigd, klinkt het. Er is ook goed nieuws: de eerste vaccins in

Lees meer »

Nieuwe locatie voor expertiseschool Element

Element is een school die zich richt op leerlingen met autisme en socio-emotionele kwetsbaarheden die normaal tot hoogbegaafd zijn. Ze worden door een team experten aangemoedigd om hun kwaliteiten en talenten te ontwikkelen en uit te groeien tot zelfstandige jongvolwassenen.
The post Nieuwe locatie voor expertiseschool Element appeared first on KW.be.

Lees meer »