Rijbewijs behalen? Opgelet: deze regels veranderen vanaf vandaag

De regels voor het theoretische rijbewijs zijn veranderd. Vanaf nu moet je minstens vijf maanden oefenen voor je jouw praktijkexamen aflegt. Voordien was de oefenperiode ‘slechts’ drie maanden. Daarnaast moeten begeleiders opnieuw een vormingsmoment volgen om de bestuurder veilig en correct te leren begeleiden.

 

Meer krantenkoppen in België

Gruwel na gruwel komt naar boven in zaak van zwaar mishandeld Nederlands pleegmeisje (10): “Aan stroomdraden vastgebonden in kooi”

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders. De pleegmoeder -en vader staan terecht voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Het gaat om een horrorzaak. In de rechtbank komt donderdag het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37)

Lees meer »

Herbestemming voor standbeeld van Guido Gezelle in zichtas van Guido Gezellestraat

Naar aanleiding van de heraanleg van de omgeving rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk krijgt het standbeeld van Guido Gezelle een nieuwe, prominentere plek in dezelfde omgeving. “De verplaatsingen maken deel uit van een bredere visie om via kunst in de publieke ruimte de historische en culturele betekenis van de stad te versterken”, aldus Axel Ronse, schepen van Cultuur.
The post Herbestemming

Lees meer »

Montanus kondigt ‘code rood’ af voor medisch-historisch erfgoed: “Er is al een ware barbarij aangericht in Brugge”

De vzw Montanus is bezorgd over de toekomst van het Brugs medisch-historisch erfgoed en kondigt in het vooruitzicht van de lokale verkiezingen van 2024, een ‘CODE ROOD’ af . “Er is de voorbije jaren een ware barbarij aangericht in Brugge”, stelt voorzitter William De Groote.
The post Montanus kondigt ‘code rood’ af voor medisch-historisch erfgoed: “Er is al een

Lees meer »

De Panne vernoemt interventieboot naar ex- hoofdredder ‘Bertje Puyt’

Op 16 augustus is de nieuwe, snelle interventieboot (60 Pk) van de reddingsdienst ingehuldigd. De naam van de boot verwijst naar wijlen Albert Depuydt, die in 1961 als eerste redder een zwembrevet behaalde en 34 jaar lang, tot zijn pensioen in 1994, hoofdredder was in De Panne.
The post De Panne vernoemt interventieboot naar ex- hoofdredder ‘Bertje Puyt’ appeared

Lees meer »

Titelfavorieten SK Roeselare en RC Harelbeke kunnen niet winnen op openingsspeeldag in tweede afdeling

Op zaterdag werden in tweede afdeling VV A al vijf wedstrijden afgewerkt. Daarbij kwamen vijf West-Vlaamse teams in actie, enkel Jong Essevee kon winnend afsluiten. Kind van de rekening daar was SK Roeselare, maar ook die andere titelfavoriet RC Harelbeke kon niet winnen. De Ratten pakten wel alsnog een punt op het veld van FC Lebbeke.
The post Titelfavorieten

Lees meer »