Worden cold cases als de Bende Van Nijvel toch nog opgelost? Parlement keurt baanbrekende DNA-wet goed

Speurders mogen vanaf nu in het DNA van een onbekende moordenaar kijken, om bijvoorbeeld zijn haarkleur en leeftijd te achterhalen. Het parlement keurde donderdag een baanbrekende DNA-wet goed, in de aanwezigheid van slachtoffers: “Zelfs als het maar één cold case oplost, was het de inspanning waard”, zegt Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD).

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Vlaams gezin met baby ontsnapt nipt aan Italiaanse modderstroom: “Eén seconde later en ik werd meegesleurd. Ik kon niet meer”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

B&B Stee 23 uit Oostkamp is maandag te zien in ‘Met Vier in Bed’

Maandag 8 juli is B&B Stee 23 te zien in het VTM-programma Met Vier in Bed. In de groene en rustgevende omgeving van het Kampveld ligt B&B Stee 23 in de Papenvijversstraat 23, uitgebaat door Inge Jacobus (51) en Bruno Declerck (53). Zes jaar geleden is de B&B open gegaan na een grondige renovatie van de verschillende gebouwen. Ze hebben

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »