Ingrijpende werken aan kruispunten op R8 tussen Kortrijk en Harelbeke

Op 4 maart starten ingrijpende werken aan de kruispunten op de R8 tussen Kortrijk en Harelbeke.

Het gaat om de kruispunten en de Zandbergstraat, Hippodroomstraat, Gentsesteenweg en Kortrijksesteenweg. Deze werken moeten het veiliger maken om over te steken en het verkeer op de R8 vlotter te laten verlopen. Fase 1 start op maandag 4 maart. Er wordt gewerkt op het kruispunt van de Ringlaan (R8) met de Kortrijksesteenweg, alsook aan de fietspaden langs de N43 aan de zijde van de oneven huisnummers in Kortrijk en aan de zijde van de even huisnummers in Harelbeke. De werken zullen heel wat hinder meebrengen voor zowel fietsers, openbaar vervoer als het lokale verkeer.

Omleidingen voor fietsers

De kruispunten van de Ringlaan (R8) met de Kortrijksesteenweg (N43) en Gentsesteenweg (N43) en met de Hippodroomstraat zijn afgesloten voor fietsers, net als de aansluiting met het jaagpad langs de Leie. Fietsers tussen Harelbeke en Kortrijk volgen in beide richtingen een omleiding via de Herdersstraat, Zandbergstraat en Deerlijksestraat.

Gemotoriseerd lokaal verkeer

Verkeer op de Ringlaan (R8) rijdt over 1 rijstrook, in elke rijrichting. Verkeer vanuit de Kortrijksesteenweg en Gentsesteenweg kan de Ringlaan niet oversteken. Deze worden eenrichtingsstraten, wegrijdend van de Ringlaan.

Lokaal verkeer

Verkeer naar Kortrijk rijdt via de Herdersstraat, Hippodroomstraat en Deerlijksestraat.

Verkeer naar Harelbeke rijdt via de Deerlijksestraat, Hippodroomstraat, Ringlaan (R8) en de Kortrijksesteenweg (N43)

Meer info ophttps://wegenenverkeer.be/werken/veiliger-oversteken-en-fietsen-op-ringlaan

The post Ingrijpende werken aan kruispunten op R8 tussen Kortrijk en Harelbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.
The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij

Lees meer »

Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen

De twee Westhoekziekenhuizen, Jan Yperman en az West, bundelen de krachten voor borstkankerbehandelingen. De recent gewijzigde wetgeving voor de erkenning van borstklinieken heeft de ziekenhuizen ertoe aangezet om een alliantie aan te gaan ten voordele van de patiënten in de Westhoek. De twee bestaande borstklinieken smelten samen tot borstkliniek Westhoek.
The post Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen appeared

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »