Dubbele Deense deal voor palettenreus PGS

16:56 De Frans-Belgische pallettenfabrikant PGS koopt twee Deense sectorgenoten. De Scandinavische tak van de groep zal dit jaar goed zijn voor een productievolume van 4 miljoen pallets. 

Meer krantenkoppen in België

Gratis lockers op recreatiesite Zomerloos

Op recreatiezone Zomerloos, nabij de omnisportkooi, staan sinds kort dertig gratis lockers. Het laat sporters en recreanten toe om tijdens hun activiteiten waardevolle spullen veilig en wel op te bergen. “De installatie en levering liepen wat vertraging op”, weet schepen van Sport Wim Gevaert (Open VLD). “Het enige dat nu nog ontbreekt, is een korte
The post Gratis lockers

Lees meer »

Lyela zat naast jongen (14) die twee leraars en twee leerlingen doodschoot: “Hij klopte eerst op onze klasdeur, maar raakte niet binnen”

Een voormiddag als alle andere, leek het. Lyela Sayarath volgde de les algebra, naast haar zat Colt Gray. Niet veel later zou de 14-jarige jongen plots het vuur openen in het lokaal ernaast. Twee wiskundeleraars en twee leerlingen kwamen bij die schietpartij om het leven. “Hij probeerde eerst onze klas binnen te komen”, getuigde het meisje bij CNN.

Lees meer »

“De oorlog winnen lijkt almaar onwaarschijnlijker”: is regeringshervorming van Zelensky een wanhoopspoging?

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog

Lees meer »

10 topwandelingen in Nationaal Park Hoge Kempen krijgen Europees keurmerk ‘Leading Quality Trail’

10 dagwandelingen in het Nationaal Park Hoge Kempen krijgen begin oktober het Europese kwaliteitslabel ‘Leading Quality Trail – best of Europe’. Het is de European Ramblers Association die de wandelingen beoordeelt. Die organisatie heeft eerder ook al de National Park Trail, een langeafstandswandeling van 110 kilometer in het Nationaal Park Hoge Kempen, het Europees keurmerk gegeven.

Lees meer »

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »

U16 Meisjes van SK Eernegem trekken zaterdag naar Egem

De U16 Meisjes van SK Eernegem wonnen hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 4-1 tegen KWS Lauwe. Zaterdagvoormiddag maken ze de verplaatsing naar de leeftijdsgenoten van DVK Egem.
The post U16 Meisjes van SK Eernegem trekken zaterdag naar Egem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geert (60) op internationaal houtsymposium: “Waardering krijgen is fijn”

Voor de vierde keer werd kunstenaar Geert Vanderplancke (60) uit Oostduinkerke geselecteerd voor het zomerse International Wood Sculpture Symposium in het Deense Ringkobing. Zijn ‘Waterlelie’ kreeg er, net zoals zijn vorige creaties, een plek in een openbare ruimte.
The post Geert (60) op internationaal houtsymposium: “Waardering krijgen is fijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »