Nieuwe ontslagronde bij gamestudio Electronic Arts

11:52 De Amerikaanse gamestudio Electronic Arts zet 5 procent van zijn personeel aan de deur. Veel sectorgenoten deden dat hem al voor. 

Meer krantenkoppen in België

Meisje sterft omdat haar moeder als bloemist werd blootgesteld aan pesticiden: “Haar dood is mijn schuld”

In Frankrijk is voor het eerst een link gelegd tussen de dood van de elfjarige dochter van een bloemiste en het gebruik van pesticiden op bloemen. Intussen begrijpen Belgische experten niet dat er nog altijd geen strengere regels zijn in ons land. “Bloemisten worden aan hele hoge concentraties schadelijke stoffen blootgesteld, met gevaar voor hun gezondheid.”

Lees meer »

Dochter en vader krijgen de meeste stemmen, maar mogen niet samen besturen

Opmerkelijke situatie in De Panne. Kracht!g haalt er twee zetels, die op basis van het aantal voorkeurstemmen voor lijsttrekker Hanne Blieck en haar vader Johan zijn voorbestemd. Alleen verbiedt de wet het dat familieleden samen besturen, dus moet Johan zijn plaats afstaan. Sabine Van der Maelen neemt die in van op de derde positie.
The post Dochter en vader

Lees meer »

LIVE ANTWERPEN. Coalitiegesprekken volop aan de gang – Patrick Janssens (Vooruit) stapt mee in onderhandelingen voor nieuw stadsbestuur in Antwerpen

De coalitievorming voor een nieuw bestuur in Antwerpen is gestart door burgemeester Bart De Wever (N-VA), met voorsprong winnaar van de verkiezingen. Ook in Mechelen heeft Bart Somers intussen zijn mogelijke coalitiepartners gesproken. Wat valt er nog uit de bus? Volg de ontwikkelingen en coalitievormingen na de verkiezingen op de voet in onze provinciale liveblog.

Lees meer »

Ieder kind een warme maaltijd dankzij Rotary Club Torhout-Houtland

Eén kind op de twintig gaat met honger naar school. Daar wil Rotary Club Torhout-Houtland iets aan doen met het steunfonds Warme Schoolmaaltijd. De serviceclub wil de komende drie jaar aan zowat 100 kansarme kinderen uit de basisscholen van het Houtland één warme maaltijd per dag aanbieden.
The post Ieder kind een warme maaltijd dankzij Rotary Club Torhout-Houtland appeared

Lees meer »

De digitalisering van Justitie, een jaar na de aanslag op Zweedse voetbalsupporters: “Dossiers nu digitaal opgevolgd in plaats van met Excel of post-its”

Een jaar geleden stierven 2 Zweedse voetbalsupporters bij een aanslag in Brussel. De dader, de Tunesiër Abdessalem Lassoued, bleek ondanks een verzoek van Tunesië niet te zijn uitgeleverd omdat het dossier in een kast was blijven liggen. Intussen is het nieuwe digitale systeem Just One in werking, waarmee dossiers beter opgevolgd worden. "Het is echt een groot verschil, nu moeten

Lees meer »

Mocktail voor de medewerkers van Aksent

Vijf teams van de verschillende afdelingen in het woonzorgcentrum Aksent prepareerden op dinsdagvoormiddag 10 september elk een zo origineel mogelijke cocktail en de beste daarvan wordt op donderdag 26 september – de Dag van de Medewerker in Aksent – als aperitief geserveerd aan alle medewerkers.
The post Mocktail voor de medewerkers van Aksent appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volgende fase van herinrichting kruispunt Belgiek en Vichtesteenweg in Deerlijk

De herinrichting van het kruispunt Belgiek en de Vichtesteenweg (N36) gaat op donderdag 17 oktober een volgende fase in. Deze werken zullen een nieuwe impact hebben op het verkeer. De belangrijkste wijziging is het open gaan van de pas aangelegde bypass.
The post Volgende fase van herinrichting kruispunt Belgiek en Vichtesteenweg in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »