Amerikaanse president Joe Biden ondergaat jaarlijkse medische controle: resultaten nog niet bekend

De Amerikaanse president Joe Biden – met zijn 81 jaar de oudste zittende president in de geschiedenis van de VS – heeft woensdag zijn jaarlijkse medische routinecontrole ondergaan. Hij bracht in de voormiddag twee en een half uur door in het militaire ziekenhuis Walter Reed, in de stad Washington. De resultaten van het medisch onderzoek worden later op de dag verwacht, meldde het Witte Huis. 

Meer krantenkoppen in België

Het leven op een palmboom in Dubai: veel luxe, weinig plaats

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »

Erwin (68) stierf 1,5 jaar na aanrijding, bestuurder staat nu terecht: “Door dat ongeval kon hij zijn kankermedicijnen niet nemen”

De aan pillen verslaafde Mouhamed A. (32), die in 2017 kankerpatiënt Erwin Cremers (68) van het trottoir maaide, is vrijdag voor politierechter Peter D’Hondt verschenen. Na zeven jaar is er een datum vastgelegd voor zijn proces. Onderzoek heeft uitgewezen dat A. verantwoordelijk is voor het overlijden van Cremers anderhalf jaar na het ongeval. Hij wordt aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag en

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »