Oedelem One heeft in Louis Daniels nog doctor in de rangen: “Ik heb basketbal nodig”

Louis Daniels is niet alleen een vaste, betrouwbare pion in het team van Oedelem One, sinds deze week mag hij ook de titel van ‘doctor bio-ingenieur’ voeren. De combinatie van trainen en spelen in een basketbalploeg is soms moeilijk, maar de sport bezorgt hem de nodige uitlaatkleppen.

Vorige dinsdag was nauwelijks meer dan een formaliteit en vooral een ceremoniële verdediging voor een jury, in aanwezigheid van familie en vrienden.

“De echte klippen waren daarvoor eigenlijk al gerond, zodat ik me de voorbije dagen kon concentreren op het voorbereiden van de vraagstelling, maar evenzeer op de presentatie en de bijhorende receptie. Het grote werk was vooral in de jaren ervoor gebeurd”, vertelt Louis Daniels.

Meststoffenbeleid

Daniels’ werk gaat over inzichten die landbouwers kunnen krijgen in de noodzaak om te bemesten. “Daarvoor moet uiteraard eerst zicht gekregen worden op de meststoffen die al aanwezig zijn, zodat er efficiënt kan omgegaan worden met voedingsstoffen die nog toegediend moeten worden. De technologie die de boer hiervoor kan inzetten, is gebaseerd op lichtgolven en kan momenteel zowel met handapparaten als met drones gemeten worden.”

Of er een vervolg komt, hangt af van de beurs die hij ondertussen heeft aangevraagd om aan de UGent nog twee jaar verder te kunnen werken.

Uitlaatklep

De combinatie met het basketbal is geen onoverkomelijk probleem. “Soms mis ik eens een training of een wedstrijd, maar mijn onderzoek en werk had ik grotendeels zelf in de hand. Ik heb het basketbal ook echt nodig. Tussendoor kunnen bewegen, kunnen sporten en onder de vrienden zijn, zijn veeleer voor- dan nadelen.”

Oedelem kan straks ook als team van geleerden in tweede provinciale bekend worden. “We hadden met Michiel Vercruysse al een doctor in de geneeskunde in onze rangen, en Arne Vandevelde is bezig aan zijn doctoraat in de farmacie.”

Zondag 3 maart om 11 uur: Delrue JP Oostende One – Oedelem One.

The post Oedelem One heeft in Louis Daniels nog doctor in de rangen: “Ik heb basketbal nodig” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Jumbo-baas blijkt al sinds 2014 betrokken bij witwaspraktijken: ook bedrijfstop én familie waren op de hoogte

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Belgian Cats winnen tweede wedstrijd in oefencampagne – 13 Belgische atleten én Belgian Rockets geselecteerd op basis van world ranking

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »

Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.
The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de chicste wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »