Danny Samyn en Greta Plovie zijn een gouden paar

Danny Samyn en Greta Plovie uit de Guido Gezellelaan werden op het gemeentehuis ontvangen. Het koppel stapte op 15 februari 1974 in het huwelijksbootje en is inmiddels vijftig jaar getrouwd.

Jubileren is de ideale gelegenheid om even stil te staan wanneer, waar en hoe een liefdesverhaal begon.

Greta werd op 10 september 1957 in Roeselare geboren. Ze groeide op in een gezin met drie kinderen, samen met haar broer en zus. Het gezin Plovie woonde aanvankelijk in de Rennevoortstraat. Later verhuisde men naar de Geuzesmissestraat. Greta doorliep de school in Rollegem-Kapelle en volgde daarna enkele jaren snit en naad in de beroepsschool van Ledegem. Ze startte haar loopbaan als 15-jarige bij Courtextyl in Stasegem. Later ging ze aan de slag als poetshulp bij de gemeente.

Danny werd geboren op 6 oktober 1956 in een gezin met vier kinderen in de Boomlandstraat. Danny liep school in Ledegem en trok naar Roeselare waar hij de richting schilder volgde. Op zijn veertiende startte hij zijn loopbaan bij KKS Katoenspinnerij in Stasegem, recht tegenover Courtextyl. Danny was er aan de slag als textielarbeider. In 1989 werd hij magazijnier bij Metafox in Ardooie, een bedrijf dat gespecialiseerd is in metaalverwerking. Hij werkte er tot zijn pensioen in 2022.

Zeven kinderen

Het gouden paar was nog bitter jong toen ze elkaar ontmoetten. Greta liep school in Ledegem, Danny werkte in ploeg en wachtte om de twee weken dagelijks op zijn bus. De vinders in de buik kwamen er tijdens een optreden in het Dadipark in Dadizele. Op 15 februari 1974 gaven ze elkaar hun ja-woord in het gemeentehuis van Rollegem-Kapelle. Het kersverse paar nestelde zich eerst in de Rollegemstraat, in 1981 verhuisden ze naar hun huidige stek in de Guido Gezellelaan.

Hun gezinsgeluk is bezegeld met zeven kinderen: Evelyne, Marilyne, Annika, Annelies, Ann-sofie, Pieter-Jan en Pieter-Willem. Helemaal onderaan de stamboom prijken inmiddels negen kleinkinderen. (BF)

The post Danny Samyn en Greta Plovie zijn een gouden paar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Op zaterdagnamiddag 29 juni vindt een groots feest plaats op en rond het vernieuwde onthaalplein met twee gerestaureerde groene barakken in Vloethemveld. “Loungehoeken, hangmatten, straattheater, kriebelbeestjes zoeken en de nieuwe tentoonstelling in de groene barakken zorgen ervoor dat het een boeiende namiddag wordt”, aldus projectcoördinator Eva Vanhuyse.
The post Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Lees meer »

Armoedevereniging Wieder verhuist na achttien jaar naar de Oostmeers in Brugge

Na 18 jaar van warmte, verbinding en gezamenlijke strijd tegen armoede, verlaat vzw Wieder noodgedwongen haar vertrouwde locatie aan Rozendal 3 in Brugge. “Het nieuwe onderkomen, gelegen aan Oostmeers 105, markeert niet alleen een fysieke verhuizing, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk in onze missie om structurele armoede aan te pakken”, zegt coördinator Pascale Cockhuyt.
The post

Lees meer »

Een C-attest? Niet getreurd: Kamping Kitsch Club trakteert met gratis tickets

In zowat iedere school van Vlaanderen, staan ouders en kinderen aan te schuiven voor het meest stressvolle moment van het jaar: de rapporten. Lachende gezichten die worden afgewisseld met treurige blikken? Het zijn geen uitzonderingen. Meer dan voldoende redenen voor Kamping Kitsch Club om zich in het debat te mengen. “Een C-attest? Mail het maar door en je krijgt gratis

Lees meer »

Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp”

De Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren. In augustus krijgen leerlingen met een leerachterstand er hulp bij taal en rekenen in het Lodewijk Makeblijdecollege. Animatoren krijgen een vrijwilligersvergoeding, lesgevers krijgen een contract bepaalde duur met een vergoeding per uur.
The post Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp” appeared first on KW.be.

Lees meer »