‘Crimineel op rust’ riskeert jaar cel voor bizarre inbraken: “Hij bedelde om een banaan”

Een 51-jarige man uit Hooglede riskeert een jaar cel voor twee bizarre inbraken. Hij drong onder meer binnen bij een vrouw die in een rolstoel zat. Die bleef echter ijzig kalm kon de man overtuigen om terug weg te gaan door hem een banaan te geven. “Hij had gewoon honger”, volgens zijn advocaat.

Op 13 november vorig jaar werden de bewoners van een huis in Hooglede opgeschrikt door lawaai. Hun achterraam werd geforceerd door P.R. die zich daarbij ook bezeerd moet hebben. “Er was een bloedspoor bij het raam en een grote wanorde in de woonkamer”, beschreef de procureur. “Uiteindelijk stal hij enkel wat munten.”

De slachtoffers waren erg onder de indruk van de inbraak. “We slapen niet meer zoals vroeger en nemen medicatie”, klonk het. “En dan staat op zijn Facebook ook nog eens de tekst ‘ex-crimineel nu op rust’, het is alsof hij ermee lacht.”

De man herinnerde zich achteraf niet veel meer van de feiten, hij was onder invloed van de beruchte zombiedrug flakka.

Op 21 januari van dit jaar drong P.R. nog een tweede woning binnen, in Roeselare deze keer. Het slachtoffer, een vrouw in een rolstoel, betrapte de man op heterdaad maar was duidelijk niet bang. P.R. nam de handtas van het slachtoffer af en sloeg haar gsm uit haar handen toen ze de politie wou verwittigen. De man gaf haar handtas echter snel terug en zei dat hij honger had. De vrouw bood hem een banaan aan, die nam hij aan en nam vervolgens de benen.

“Mijn cliënt snapt dat hij zeer bedreigend overkwam maar had geen slechte bedoelingen”, zei de advocaat van R. “Hij had gewoon honger en bedelde om eten.”

Vonnis op 27 maart. (JF)

The post ‘Crimineel op rust’ riskeert jaar cel voor bizarre inbraken: “Hij bedelde om een banaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

227 banen bedreigd bij Copeland in Welkenraedt

Bij Copeland in Welkenraedt, in de provincie Luik, staan 227 banen op de helling. De producent van compressoren heeft donderdag de intentie bekendgemaakt om de productie er stop te zetten. Daardoor staan 227 van de 316 banen op de helling.

Lees meer »

Victor Campenaerts, Vuelta-vlogger die nog aast op ritwinst: “Dagelijks 100.000 kijkers, niet slecht voor een zware dyslecticus”

Victor Campenaerts (32) wil in Santander herhalen, wat hem tijdens de Tour lukte in Barcelonnette: ritwinst. De aanvaller van Lotto Dstny ontvouwt exclusief zijn tactisch plan, helaas zonder Wout van Aert, maar met zijwegen via anti-inflammatoire medicatie, het onderwijsbeleid rond dyslexie, ajuinen op voetzolen en een video-opdracht met Primoz Roglic.

Lees meer »

Met dank aan de centjes en steun van nationaal: hoe Sammy Mahdi (CD&V) ervoor wil zorgen dat de kaart van Vlaanderen toch nog puur oranje kleurt

Al jaar en dag is CD&V de hofleverancier van burgemeesters in Vlaanderen, en dat willen de christendemocraten zo houden. Om schade aan de nationale merknaam te vermijden heeft de partij er alleszins alles aan gedaan om ‘CD&V’ ook lokaal levend te houden, via nationale steun en financiële prikkels. Maar 13 oktober volgt de echte test: behouden de christendemocraten hun lokale

Lees meer »

Tubaspeler Willy Vincke neemt afscheid van Gemeentelijke Harmonie in Bredene: “Ik kende geen noot muziek toen ik hier arriveerde”

Na ruim 35 jaar achter de bastuba heeft Willy Vincke afgelopen zaterdag definitief afscheid genomen van zijn Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Bredene. “Ik ben hier ooit begonnen als vlaggendrager en kende toen geen noot muziek. Ik heb mooie tijden meegemaakt bij de harmonie en veel vrienden gemaakt maar aan alle mooie liedjes komt een einde”, blikte Willy zaterdag terug.
The

Lees meer »

KV Kortrijk stalt Youssef Challouk bij Zulte Waregem

Youssef Challouk verdedigt dit seizoen de clubkleuren van Zulte Waregem, zo bevestigt Essevee woensdag via zijn website. De Belgische tweedeklasser huurt de aanvallende middenvelder voor een seizoen van KV Kortrijk en bedong ook een aankoopoptie.
The post KV Kortrijk stalt Youssef Challouk bij Zulte Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wielertoerist (23) gewond na aanrijding door auto in Torhout

Een 23-jarige wielertoerist uit Brugge liep woensdagavond een zwaar beenletsel op na een aanrijding op een kruispunt in Torhout. De man werd aangereden door een personenwagen en belandde op straat.
The post Wielertoerist (23) gewond na aanrijding door auto in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »