Na verkeersongeval: bijkomende autopsie op lichaam Christiana De Coninck (78) uit Knokke-Heist

Zaterdagavond 24 februari bezweek Christiana De Coninck (78) uit Knokke-Heist in het UZ Gent aan haar verwondingen en overleed ze. Eerder die avond was ze betrokken geraakt bij een verkeersongeval aan de Oostveldstraat in Eeklo, waar ze op bezoek was bij familie. Normaal zou het lichaam van Christiana woensdag 28 februari overgedragen worden aan de familie, maar het parket kon door een bijkomende autopsie het lichaam nog niet vrijgeven. De familie is nu op zoek naar extra getuigen, die het ongeval zouden gezien hebben.

Zaterdagavond omstreeks 18 uur raakte Christiana De Coninck, een 78-jarige vrouw woonachtig in Knokke betrokken bij een verkeersongeval in Eeklo. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Stationsstraat en de Oostveldstraat. Christiana stak de Oostveldstraat over en werd daarbij aangereden door een auto. Ze raakte levensgevaarlijk gewond en overleed later die avond in het UZ Gent aan haar verwondingen.

Onderzoek loopt nog

Het parket van Oost-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige aan om het ongeval te onderzoeken. De bestuurder was niet onder de invloed, maar de exacte omstandigheden zijn nog niet duidelijk. “Het onderzoek loopt nog en de deskundige heeft nog bijkomende informatie nodig over de omstandigheden. Daarom werd er een autopsie aangevraagd en een wetsarts aangesteld om die uit te voeren. Uit dat extra onderzoek kunnen bepaalde zaken naar bovenkomen, die meer duidelijkheid kunnen geven over het ongeval. Pas na de autopsie kan het lichaam vrijgegeven worden aan de familie”, klinkt het bij de communicatiedienst van parket Oost-Vlaanderen.

“Aangezien we vandaag geen laatste groet kunnen brengen en alles vastloopt, is het zelfs niet zeker of de begrafenis zal kunnen doorgaan”

Normaal zou het lichaam van Christiana al vrijgegeven worden aan de familie op woensdag 28 februari om een laatste groet te kunnen uitbrengen. Maar door dat bijkomende onderzoek is dat nog niet zo. Daarom doet de familie op sociale media nu nog een oproep naar extra getuigenissen. Ze vragen aan iedereen, die het ongeval heeft zien gebeuren of eventueel beelden heeft van die plek via bewakingscamera’s om zich te melden of deze te bezorgen aan de politie. “Aangezien we vandaag geen laatste groet kunnen brengen en alles vastloopt, is het zelfs niet zeker of de begrafenis kan doorgaan. Help ons het rouwproces te kunnen voorzetten en om op een zo goed als normaal mogelijke manier afscheid te kunnen nemen.”

The post Na verkeersongeval: bijkomende autopsie op lichaam Christiana De Coninck (78) uit Knokke-Heist is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hád ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Terwijl de ene zeer meegaand is, staat de andere op de rem: hierover zullen de gesprekken van De Wever met zijn toekomstige coalitiepartners gaan

Preformateur Bart De Wever (N-VA) zal een weekend lang een-op-eengesprekken voeren met zijn toekomstige coalitiepartners, onder meer over de begroting. Hij moet nog altijd een manier vinden om de socialisten over de streep te trekken. Maar waar zullen die gesprekken met de verschillende partijen precies over gaan? Een overzicht.

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

“Meldpunt illegaliteit” in elke politiezone, reclame in Nederlands en fusie enkel na referendum: Vlaams Belang stelt speerpunten lokale verkiezingen voor

Vlaams Belang heeft zijn speerpunten voor de lokale verkiezingen voorgesteld. De radicaal-rechtse partij zet in op veiligheid, maar ook op het gebruik van het Nederlands en beslissingsmacht op gemeenteniveau. "De verkiezingen van juni waren die van versterking, die van oktober worden die van verankering", zegt voorzitter Tom Van Grieken.

Lees meer »