Geboortecijfer Zuid-Korea zakt naar historisch dieptepunt: “Fulltime voor de kinderen zorgen? Daar zou ik depressief van worden”

Een nieuw rapport toont aan dat het geboortecijfer in Zuid-Korea is gedaald naar een absoluut laagterecord. Gemiddeld krijgt een vrouw er nu 0,72 kinderen. In 2015 bedroeg dat nog 1,24. Vrouwen houden er steeds meer rekening met de impact van een kind op hun carrière en financiën. 

Meer krantenkoppen in België

Een staking, een ‘Star wars’-spel en vooral geen nieuwe Switch: wat heeft de gamingzomer opgeleverd en wat brengt het najaar?

De zomer is traditioneel hét moment waarop game-ontwikkelaars in de kaarten laten kijken over wat er nog allemaal op het schap ligt. In dit artikel lijsten we enkele opvallende aankondigingen op die te rapen vielen op onder meer Summer Game Fest en Gamescom. Maar we blikken ook even terug. Waarom staakt de sector sinds vorige maand? En hoe zit het

Lees meer »

85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede

Om de vijf jaar roepen Romain Mussche (85) en zijn vrouw Maria Vermeersch (83) alle jarigen die in Ruiselede geboren zijn bijeen. Ditmaal was het de beurt aan de 85-jarigen, die zaterdag om 12 uur in restaurant De Nieuwe Lekkerbek hadden afgesproken.
The post 85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

CEO van Child Focus vindt het goed dat Sven Pichal publiek proces krijgt: “De problematiek moet uit het verdomhoekje”

Radiomaker Sven Pichal (45) moet zich op 18 november voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik. Het wordt een publiek proces, in tegenstelling tot wat zijn verdediging vroeg. Nel Broothaerts, CEO van Child Focus, ziet een groot maatschappelijk belang: “Het stigma moet uit het verdomhoekje.”

Lees meer »

Antwerpen verbiedt het, hier doen schepenen zélf mee: 128 ploegen strijden in Lichtervelde voor Belgische titel beerpong

Wie gooit het best een pingpongballetje in een beker gevuld met bier? Het antwoord op die vraag kennen we zaterdag, want in Lichtervelde strijden 128 duo’s dan voor de Belgische titel beerpong. “Maar verwar ons kampioenschap zeker niet met overmatig drankgebruik”, beklemtonen de organisatoren. “Integendeel: wie goed wil beerpongen, moet vooral een heldere geest hebben.”
The post Antwerpen verbiedt

Lees meer »

Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ lijkt compleet van aardbol verdwenen: “Hij wil zijn naam opnieuw veranderen”

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Jelmont vertelde me dat hij

Lees meer »

OPROEP. Wat ga jij met het geld van de staatsbon doen?

Een half miljoen Belgen dat vorig jaar investeerde in de staatsbon, krijgt dat geld deze week terug. Voor hen is er de vraag: wat nu? Opnieuw investeren in de nieuwe staatsbon, profiteren van de stuntrentes bij sommige banken, of misschien wel iets helemaal anders? Laat het ons weten, dan contacteren wij jou mogelijk voor een artikel.

Lees meer »