Minder omzet maar meer winst voor Deceuninck

Ramen- en deurenfabrikant Deceuninck heeft zijn omzet in 2023 met meer dan 10 procent zien dalen, maar kon wel een recordbedrijfswinst in de boeken schrijven. De activiteiten in Turkije presteerden het best, zo blijkt woensdag uit de jaarcijfers van het bedrijf uit Hooglede-Gits.

De omzet van Deceuninck kwam vorig jaar uit op 866 miljoen euro, 11 procent minder dan in 2022. “De volumes in Europa en Noord-Amerika bleven onder druk”, met stijgende intrestvoeten en hoge inflatie, zegt het bedrijf. De omzet in Europa daalde zo met 10 procent, in Noord-Amerika zelfs met een kwart. In Turkije daarentegen, “bleef de activiteit op de lokale markt heel sterk met een stijging van 6,9 procent in volumes, mede door een stijging van ons marktaandeel”.

Meer winst

De sterke resultaten in Turkije en een verbeterde winstgevendheid in Noord-Amerika leverden Deceuninck wel een record op op het niveau van de aangepaste ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen, red.). Die nam met 15 procent toe tot 117,9 miljoen euro. De nettowinst steeg van 7,6 naar 13,6 miljoen euro. Deceuninck stelt een dividend voor van 0,08 euro per aandeel.

Het bedrijf geeft nog mee dat de zoektocht naar een nieuwe CEO nog bezig is. In januari werd bekendgemaakt dat Bruno Humblet eind februari, na twee jaar, zou stoppen als CEO.

The post Minder omzet maar meer winst voor Deceuninck is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Op bezoek bij Zeno Debast in Lissabon: “Had Anderlecht de titel gepakt, dan was de trein vertrokken”

“Ook als Anderlecht vorig seizoen kampioen was geworden, had ik hier gezeten.” Hier is aan Costa de Caparica, in het zuiden van Lissabon. Zeno Debast (20) ruilde afgelopen zomer het Sporting van bij ons in voor het Sporting van Portugal. VTM NIEUWS-journalist Jarno Bertho zocht de Rode Duivel op voor een babbel: “Riemer heeft me leren genieten van het verdedigen.”

Lees meer »

Voor het eerst sinds 1967 opnieuw een ommegang rond de kerk in Schoten

In Schoten vindt dit weekend voor het eerst sinds de jaren 60 opnieuw een ommegang plaats. Het is een initiatief van de Sint-Cordulakerk, en verschillende verenigingen en politici zullen van de partij zijn. "Iedereen die nog eens immaterieel cultureel erfgoed wil beleven, mag meewandelen", klinkt het bij Christof Victor (N-VA), Schotens schepen voor Cultuur en Erfgoed.

Lees meer »

Paul Magnette “beledigd” door uitspraken van de paus over vrouwen

PS-voorzitter Paul Magnette is misnoegd over uitspraken die paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan ons land heeft gedaan over vrouwenrechten. Dat zei hij zondag bij RTL-TVi. Magnette trad niet in detail, maar verwees wellicht naar de conservatieve standpunten die de paus uit de doeken deed in zijn toespraak bij de UCLouvain.

Lees meer »

Trumps running mate JD Vance zet een hoffelijk debat het best naar zijn hand, Tim Walz eindigt sterker dan hij begint

Het debat tussen de 2 Amerikaanse vicepresidentskandidaten verliep beleefder dan verwacht. Democraat Tim Walz begon nerveus en schichtig, maar won gaandeweg aan overtuigingskracht. De Republikein JD Vance toonde zich van meet af aan zelfzeker. Hij nam bij momenten ook opmerkelijk gematigde standpunten in zonder daarom Trumps radicalere ideeën af te vallen. De slotsom is vermoedelijk dat Vance meer punten scoorde

Lees meer »

Kaapt Antwerpen Ensorjaar?

Sinds vorig weekend duikt Antwerpen ook Ensors wereld in. De Oostendse meester is er, na driekwart jaar prominente, drukke en feestelijke aanwezigheid in zijn geboortestad, present met vier aan zijn oeuvre gelinkte expo’s.
The post Kaapt Antwerpen Ensorjaar? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizenden euro’s voor deelname aan Miss Exclusive: 10 ex-kandidates van missverkiezing klagen “wurgcontract” aan

10 ex-kandidates, onder wie 3 voormalige winnaressen, van de missverkiezing Miss Exclusive getuigen over financiële en mentale druk tijdens hun deelname. Ze spreken onder meer over een "wurgcontract" dat hen verplichtte tegen strikte deadlines grote hoeveelheden snoepzakken te verkopen. Uit de wedstrijd stappen, kan alleen als je een schadevergoeding betaalt van minstens 3.500 euro. Intussen blijkt dat de organisatoren van

Lees meer »

Kinderafdeling van AZ Vesalius in Tongeren krijgt kleurrijke opfrisbeurt: Mascotte Staf de giraf en zijn vrienden stellen kinderen gerust

De kinderafdeling van het ziekenhuis AZ Vesalius in Tongeren heeft een kleurrijke opfrisbeurt gekregen. Op de muren kom je er voortaan kleurrijke schilderingen tegen van mascotte Staf de giraf en zijn vrienden uit de savanne. Ook in de inkomhal van het ziekenhuis heten de figuren de kinderen welkom. De tekeningen zijn tot stand gekomen dankzij de financiële steun van de

Lees meer »

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We komen snel naar huis, maar het gevaar is voor ons nog niet geweken”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

Wordt X.M. in beroep toch nog veroordeeld voor ongeval waarbij Kayleigh (14) om het leven kwam?

Het is ondertussen al meer dan vijf jaar geleden dat de 14-jarige Kayleigh uit Asse om het leven is gekomen bij een verkeersongeval in Nieuwerkerken. De vermeende bestuurder X.M. werd in 2023 vrijgesproken. Plots dook er echter een nieuw verhoor op in het dossier, waardoor M. toch nog een celstraf kan oplopen op zijn beroepsproces. “Het strafonderzoek is niet volgens

Lees meer »