Donald Trump en Joe Biden winnen met gemak in Michigan, maar Biden botst op proteststemmen over Gaza

In de Amerikaanse staat Michigan hebben Joe Biden en Donald Trump – zoals verwacht – de voorverkiezingen gewonnen. Bij de Democraten koos 80 procent voor Biden. Maar hij kreeg te maken met protest. Bij de Republikeinen haalde Trump het makkelijk van zijn uitdager Nikki Haley. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE F1. Norris snelste in de eerste twee oefensessies

De ogen van de Formule 1-wereld zijn dit weekend gericht op de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Vorig jaar kwam Max Verstappen als eerste over de streep in Silverstone. Wie pakt zondag de zege? Volg hier het nieuws in aanloop naar de race en uiteraard de wedstrijd zelf.

Lees meer »

Rock Werchter eindigt in bloedbad: Dave Grohl (55) bijt met Foo Fighters park in borsten, nek en ballen

Het venijn zat in de staart. De baard die het spuwde een oude bekende. Foo Fighters kwamen met zoveel elektriciteit dat zelfs dode smartphones spontaan gingen oplichten. Grohl had zin in Rock Werchter. Werchter in Grohl. Oude vrienden vergeef je makkelijk wanneer ze weer eens hetzelfde verhaal vertellen. En al helemaal wanneer de pointes nog steeds helemaal juist blijken te

Lees meer »

Moen feest kent gedroomde start

Het driedaags muziekfestival Moen Feest heeft zijn start niet gemist. Kon moeilijk anders met een aaneenschakeling van topartiesten.
The post Moen feest kent gedroomde start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen ziet aantal bloed- en plasmadonaties stijgen

Rode Kruis-Vlaanderen zag in de eerste helft van dit jaar meer mensen langskomen voor een bloed- of plasmadonaties. Er werden ruim 75.000 plasmadonaties gedaan en 118.000 bloeddonaties. Dankzij intense campagnes werden 13 procent meer plasmadonaties gedaan en de organisatie hoopt dat die stijgende trend ook in de tweede jaarhelft blijft.

Lees meer »

Uitverkocht Ieperfest verloopt op wieltjes: “Rukwinden zorgden wel voor extra werk”

De organisatoren van Ieper Hardcore Fest kunnen terugblikken op een geslaagde dertigste editie. Voor het eerst in jaren was het festival nog eens helemaal uitverkocht en alles verliep vlot. De reünieshow van lokale helden Congress op zondagavond was de kers op te taart.
The post Uitverkocht Ieperfest verloopt op wieltjes: “Rukwinden zorgden wel voor extra werk” appeared first on

Lees meer »

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »

Opvallend: Vlaamse huisartsenfederatie roept op om mínder snel op longkanker te screenen

Volgens huisartsenvereniging Domus Medica wordt er te snel ondoordacht op longkanker gescreend. “Er heerst soms een fetisj op ‘meten is weten’. Maar wat mensen vaak niet weten, is dat screenings soms echt nadelen voor de patiënt hebben”, zegt voorzitter Jeroen van den Brandt. Hij legt uit wat een Belgisch onderzoek over preventieve longkankerscreening ontdekt heeft.

Lees meer »