Tessa Wullaert knalt Red Flames naar de zege en zo behoudt nationale ploeg plekje in A-divisie Nations League

De Red Flames hebben dinsdagavond met succes de barrageronde tegen Hongarije om het behoud in de A-divisie van de Nations League afgerond. De Flames herhaalden hun kunstje uit de heenwedstrijd in Hongarije en wonnen aan Den Dreef in Leuven opnieuw met 5-1, goed voor een totale eindstand van 10 tegen 2.

De openingsfase in Leuven riep herinneringen op aan de wedstrijd van vorige week in Hongarije. Zo liep de motor van de Flames pas echt warm na eerst op achterstand te zijn gekomen. Na het openingsdoelpunt van de Hongaarse spits Kajan (26.), die een hoekschop rechtstreeks in doel trapte, kwamen alle hoogtepunten wel op naam van België. Kapitein Tessa Wullaert (44.) luidde de ommekeer in. Met haar 80e doelpunt voor België, een knappe plaatsbal, hing ze de bordjes nog voor rust weer gelijk.

Na de pauze nam Wullaert (54. en 57.) haar team helemaal op sleeptouw. Met een penalty en een rebound vervolledigde ze haar hattrick. Wullaert vormde zich vervolgens om van afwerker tot aangever. Met twee assists op de prima ingevallen Jill Janssens (74. en 80.) droeg ze verder bij tot de ruime zege.

Woensdag staat de finale van de Nations League bij de vrouwen gepland. Daarin nemen Spanje en Frankrijk het om 19u00 tegen elkaar op.

The post Tessa Wullaert knalt Red Flames naar de zege en zo behoudt nationale ploeg plekje in A-divisie Nations League is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verplichting om cash geld te aanvaarden wordt nog vaak met de voeten getreden: “Er zijn veel meer controles nodig”

De wettelijke verplichting dat je overal met cash geld moet kunnen betalen, wordt een half jaar na de invoering met grote regelmaat genegeerd of creatief omzeild. In heel wat restaurants, koffiebars en winkels – maar ook bij sommige overheden – kan je niet langer met cash geld betalen. “De controles moeten omhoog”, reageert Testaankoop.

Lees meer »

Een geschiedenis van geweld: hoe Sean ‘Diddy’ Combs als seksueel roofdier heel zijn carrière lang geen ‘neen’ duldde

‘It’s bad boy for life.’ De tekst van z’n grootste hit krijgt een bijzonder wrange nasmaak. Want Sean ‘Diddy’ Combs (54) blijkt niet simpelweg een bad boy, wel een seksueel roofdier van het ergste allooi. De rapper kijkt aan tegen meer dan honderd aanklachten voor seksueel misbruik, waarbij zelfs een kind van amper 9 jaar betrokken zou zijn. En zo

Lees meer »

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in schock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »

Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets”

Hij is al jaren een beloftevolle motorcrosser en ook dit jaar maakt hij het helemaal waar: Tallon Dekeyser (12) werd in het Vlaams-Brabantse Pamel Belgisch kampioen bij de Nieuwelingen ’85.
The post Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Vlaamse regering zoekt alternatieven voor statiegeld

Statiegeld op blikjes en plastic flesjes staat niet in het nieuw Vlaams regeerakkoord. “We zijn er niet van overtuigd dat dit de goede manier is”, zegt het kabinet van minister van Omgeving Jo Brouns (CD&V) dinsdag aan VRTNWS. De regering onderzoekt of er alternatieven zijn om het zwerfvuil te verminderen.

Lees meer »