FC Gullegem start opnieuw damesploeg in 3de provinciale: “Meisjes vanaf 15 jaar welkom”

In het verleden kon FC Gullegem pronken met een damesploeg in de provinciale reeksen. Door gebrek aan speelsters werd de ploeg opgedoekt. Veronique Sayoen heeft de handschoen opgenomen en brengt volgend seizoen opnieuw een damesploeg aan de aftrap in derde provinciale. “Meisjes vanaf 15 jaar zijn welkom.”

Vrouwenvoetbal zit in de lift. FC Gullegem wil op dat vlak niet achterblijven. Veronique Sayoen, echtgenote van Youri Vandenheede en moeder van twee voetballende dochters Margaux (11) en Paulien (15) vatte de koe bij de horens en komt straks met een damesploeg in derde provinciale aan de start.

Promodag

“Momenteel beschikken we over drie jeugdploegen”, opent de Futbalista van de Gullegemse meisjeswerking. “Vorige woensdagnamiddag organiseerde Voetbal Vlaanderen een trainingsmoment voor meisjes geboren in 2013. Deze detectietraining maakte deel uit van een eerste opstap naar een topsportstatuut en nationale jeugdploegen. Als club hebben we daar graag aan meegewerkt. Deze promodag was dus vooral een opsteker voor het meisjesvoetbal van FC Gullegem, werving van meisjes, maar zeker en vast ook voor het meisjesvoetbal in het algemeen én daaraan gekoppeld een nieuw op te starten damesploeg, uniek voor Groot-Wevelgem.”

Voor Veronique Sayoen was damesvoetbal en voetbal in het verleden een ver-van-mijn-bedshow. Sedert haar dochters Margaux en Veronique de smaak te pakken kregen, is ook mama Veronique verslingerd geraakt op het spelletje.

Warme oproep

“We zijn goed bezig”, lacht de 47-jarige Gullegemse Futbalista. “Ondertussen hebben we al drie meisjesploegen bij de jeugd. Waarom Gullegem vroeger gestopt is met de eerste ploeg dames is me niet bekend. Dat was van voor mijn tijd.”

“Onze dameswerking is ondertussen goed bezig. Uiteraard zijn meisjes die een boontje hebben voor voetbal bij ons van harte welkom.”

“Mits met ons contact op te nemen kunnen we afspreken om een eerste training te volgen. Wij bieden een mooie accommodatie, gedreven trainers en een opperbeste sfeer. Meisjes waarop wacht je om zich bij FC Gullegem aan te sluiten”, doet Veronique Sayoen een warme oproep. (AV)

The post FC Gullegem start opnieuw damesploeg in 3de provinciale: “Meisjes vanaf 15 jaar welkom” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »