KFC Doomkerke (3B) moet zondag winnen

Promovendus KFC Doomkerke had gerekend op een rustig seizoen in derde provinciale B, maar op enkele speeldagen van het einde is er nog geen zekerheid over een verlengd verblijf. In dat opzicht wacht zondag een belangrijke thuisconfrontatie tegen het voorlaatst geklasseerde FC Veldegem.

Er is zondag weinig keuze: Doomkerke moet winnen. Dat beseft ook de 19-jarige voorspeler Luka Verhaeghe die in het tussenseizoen overkwam van Maria-Aalter. “Mede door de promotie heb ik voor Doomkerke gekozen enkele maanden geleden. Ik kreeg hier alvast meer garantie op definitieve toetreding tot de A-kern en die belofte is het bestuur ook nagekomen. Het is niet zo dat ik elke week mag starten, maar tot de 15 behoor ik wel steeds. Vorig weekend mocht ik op HO Oedelem wel starten. We verloren er met 2-0, maar er zat zeker meer in, maar zoals al heel de campagne was er veel pech en tegenslag mee gemoeid. Dat heb je blijkbaar als ploeg als je in de staart van de klassering bengelt. Er is nu inderdaad nog geen zekerheid, maar de zaak is ook nog niet verloren. Zondag is wel een belangrijke wedstrijd voor het vervolg van de competitie. Veldegem is onze opponent en zij staan voorlaatste. Als we met hen een definitieve kloof willen slaan, dan moeten we winnen. Belangrijk is om hen niet te onderschatten, want het is zeker geen slechte ploeg. De heenwedstrijd bleef daar ook steken op een gelijkspel, maar ook daar hadden we winstkansen mits een betere efficiëntie.”

Besprekingen

Ondertussen is de sportieve cel van Doomkerke volop bezig met de besprekingen voor volgend seizoen. “Ik denk dat nu bijna iedereen is langsgeweest en de meeste ook hun woord gegeven hebben. Dat is ook bij mij het geval, enkel de krabbel ontbreekt nog. Ondanks de mindere klassering is de sfeer hier nog opperbest. Er is dus geen reden tot vertrek”, besluit de student uit Maria-Aalter. (SBR)

Zondag 3 maart om 15 uur: KFC Doomkerke – FC Veldegem.

The post KFC Doomkerke (3B) moet zondag winnen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.
The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »