Eigenaar van ’tScheldt veroordeeld wegens aanzetten tot haat

Gert Van Mol, de eigenaar van ’tScheldt, is veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en een boete van 4.000 euro wegens aanzetten tot haat of geweld tegen Zelfa Madhloum, de voormalige woordvoerster van Open VLD.

 

Meer krantenkoppen in België

Ryan Wesley Routh: een man die zó voortvarend naar het goede streeft, dat iedereen hem teleurstelt en hij daar agressief van wordt

Een echte patriot. Zo oogt Ryan Wesley Routh (58) op de recentste foto’s die hij postte. Met de Amerikaanse vlag op zijn T-shirt en diezelfde stars and stripes op zijn jas genaaid. Hij zou tot het MAGA-kamp kunnen behoren — de aanhangers van Trumps slogan ‘Make America Great Again’ — en in 2016 stemde hij nog voor de man die

Lees meer »

Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek

Op zaterdag 21 september organiseert Ingelcaps een ruilbeurs van champagnecapsules in De Cultuurfabriek in de Kortrijkstraat.
The post Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter bij horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrachten: “Hoe kun je zo nog in de mensheid geloven?”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Zo’n 30

Lees meer »

1 op de 4 minderjarigen heeft al gegokt: “We moeten anders kijken naar het ‘onschuldige’ kraslot”

Het risico op een gokverslaving schuilt al in een kraslotje. Dat zegt Hendrik Peuskens, psychiater en diensthoofd Verslavingszorg bij de zorggroep Alexianen in Tienen. 1 op de 4 minderjarigen geeft aan al gegokt te hebben voor geld, zo blijkt uit een bevraging van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). Experten en organisaties maken zich daar zorgen over.

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Criminele houding heeft medische interventie in gevaar gebracht”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

Pik samen de draad (terug) op in Draad Kaffee

Vrijdag 20 september is de kick-off van Draad Kaffee. Elke derde vrijdag van de maand, tussen 9 en 11.30 uur, kan je aansluiten bij een gezellige creatieve bende in Kaffee Damast.
The post Pik samen de draad (terug) op in Draad Kaffee appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De Vlaamse regering heeft van verkeersveiligheid een verdienmodel gemaakt, hoog tijd om die fout terug te draaien”

Hoe ver mogen gemeenten gaan om de verkeersveiligheid in hun gemeente te waarborgen? Het debat zal de komende weken in heel Vlaanderen opduiken. VRT NWS berekende dat de Vlaamse gemeenten samen vorig jaar 124 miljoen euro verdienden aan boetes. Het gros daarvan komt via lokale trajectcontroles en zogenaamde GAS-boetes. Sinds enkele jaren mogen die Gemeentelijke Administratieve Sancties worden ingezet voor

Lees meer »