Coup de théâtre: Club Brugge krijgt mogelijk tóch al vergunning voor nieuw stadion

Wat een soap: de auditeur bij de Raad van State fluit de Raad voor Vergunningsbetwistingen terug in het Brugse stadiondossier. Mogelijk krijgt Club Brugge toch nog een vergunning om te bouwen. Kunt u nog volgen? 

Meer krantenkoppen in België

Verwoestende bosbranden Hawaï gevolg van verschillende factoren

De grote natuurbranden die over het Hawaïaanse eiland Maui raasden vorig jaar augustus, waren het gevolg van een complexe samenloop van factoren die “jaren in de maak zijn geweest”. Dat staat in een rapport dat vrijdag is gepresenteerd over de bosbranden. Bij het natuurgeweld kwamen meer dan honderd mensen om het leven.

Lees meer »

Advocaten ex-sluismeester zaaien twijfel in sabotagezaak: “Hij kan het onmogelijk geweest zijn en verdient de vrijspraak”

Op het proces rond de sabotage van zes sluizen in het poldergebied, blijft ex-sluismeester S.D. (42) zijn onschuld uitschreeuwen. Volgens zijn advocaten stemmen de gsm-gegevens niet overeen met het moment van de manipulaties. “Hij kan het dus onmogelijk geweest zijn”, klonk het. Tijdens zijn verhoor legde de Zuienkerkenaar wel vreemde verklaringen af en dát deed bij de rechter wel vragen

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Kopstukken kruisen degens in Koekelare: debat over vier hete hangijzers

In aanloop naar de lokale verkiezingen in Koekelare vond op donderdagavond 19 september het kopstukkendebat plaats in CC De Balluchon, georganiseerd door het Feestcomité. Politiek journalist Paul Cobbaert trad op als moderator en zorgde ervoor dat het debat sereen en respectvol verliep.
The post Kopstukken kruisen degens in Koekelare: debat over vier hete hangijzers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jelle Cleymans brengt ‘Spring’-hits terug tot leven met concert in AB

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »

Na de biepers gisteren ontploften vandaag de walktietalkies van Hezbollah: opnieuw 14 doden en 450 gewonden – Israël kondigt “nieuwe fase” van oorlog aan

Op verschillende plaatsen in Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zijn volgens de Libanese autoriteiten 450 gewonden en veertien doden gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. Volgens CNN en ‘The New York Times’

Lees meer »

Tim Merlier kroont zich, ondanks kettingproblemen, tot Europees kampioen – Jasper Philipsen eindigt vierde

Tim Merlier (31) heeft het Europees kampioenschap in Limburg naar zijn hand gezet. In een massasprint haalde hij het met een sterk eindschot van de Nederlander Olav Kooij en de Est Madis Mihkels. Nochtans had de pion van Soudal Quick-Step in volle finale nog af te rekenen met kettingproblemen. Topfavorieten Jasper Philipsen en Jonathan Milan vielen naast het podium.

Lees meer »

Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival

Op zaterdag 28 september om 14.30 uur organiseert de Tieltse Accomusicband het 21ste Internationaal Accordeonfestival in de Europahal in Tielt. Dit internationaal accordeonfeest krijgt gestalte met optredens van de Accomusicband Tielt onder leiding van dirigent Noël Van Gaever en de Franse accordeonvirtuozen Delphine Lemoine en Nicolas Rapicault.
The post Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »