Honderden jobs verdwijnen bij chocoladereus Barry Callebaut, en dat stond in de sterren geschreven volgens analisten

Bij de Belgische tak van multinational Barry Callebaut verdwijnen zo’n 500 jobs. Een donderslag bij heldere hemel, zeggen de vakbonden die wijzen naar de mooie winstcijfers van de groep. Volgens analisten zit er al langer een herstructurering aan te komen.

 

Meer krantenkoppen in België

Reclames zien over gokken, zet aan tot gokken

Wie geregeld communicatie van gokbedrijven ziet passeren, gaat “gokken normaler vinden, én ook meer de illusie hebben dat je controle hebt over de uitkomst van het gokken”. De kans dat iemand daardoor effect een gokje waagt, stijgt ook. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent naar het gokgedrag van Vlamingen tijdens het voorbije EK Voetbal — 1.600 mensen deden

Lees meer »

Ambitieuze recordpoging in Nieuwpoort komt door stormwind abrupt tot een einde

Op zaterdag 24 augustus organiseerde Promovis vzw een ambitieuze recordpoging tijdens de jaarlijkse Sint-Bernardusfeesten in Nieuwpoort. Het doel: maar liefst 1.000 vissen bakken en verkopen ten behoeve van de MUG-Heli van West-Vlaanderen.
The post Ambitieuze recordpoging in Nieuwpoort komt door stormwind abrupt tot een einde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schade aan bovenleiding in Beernem: tweede spoor tussen Aalter en Brugge weer in gebruik

Sinds 5.30 uur dinsdagochtend zijn twee van de drie sporen tussen Aalter en Brugge weer in gebruik. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Alle treinen kunnen rechtstreeks rijden zonder omleiding. Het derde spoor wordt later opnieuw in gebruik genomen.
The post Schade aan bovenleiding in Beernem: tweede spoor tussen Aalter en Brugge weer in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het Salomonsoordeel binnen de VRT verhult een groter probleem: dat van de sluipende politisering”

Wie heeft Thuis nog nodig, nu de werking van de VRT zelf tot een soap is verworden? Al maanden houdt intern geruzie de openbare omroep in de greep. In de laatste aflevering vorige vrijdag werden programmadirecteur Ricus Jansegers en netmanager van VRT en VRT Canvas Lotte Vermeir de laan uitgestuurd. Hun onderlinge conflict verziekte volgens een welzijnsrapport de hele redactie.

Lees meer »

“596 krijgsgevangenen gruwelijk mishandeld en vermoord in één week tijd.” Zo gingen de Russen tekeer bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »