Politie Westkust trekt 13 rijbewijzen in, ook controleactie tegen transmigratie

Politiezone Westkust hield afgelopen weekend een controleactie tegen de transmigratieproblematiek en zette ook verschillende alcoholcontroles op. Daarbij werden in totaal 13 rijbewijzen ingehouden.

De controleactie ‘smallboats’ startte vrijdagavond om 18 uur en werd stopgezet om 2.30 uur. Er werd in eerste instantie een controle gehouden in de strijd tegen de transmigratieproblematiek, maar dat leverde niets op.

Ademtesten

Tegelijk werden alcoholcontroles gehouden. “In de Ten Bogaerdelaan in Koksijde controleerden we bij 11 bestuurders of ze alcohol hadden gedronken”, zegt Hélène Ingels van Westkust. “Ze legden allemaal een negatieve ademtest af. Eén bestuurder kreeg wel een proces-verbaal van waarschuwing omdat de autoverzekering was vervallen. In de Pelikaanstraat in Nieuwpoort legden 52 bestuurders een ademtest af. Eén bestuurder moest het rijbewijs voor zes uren inleveren. In de De Pannelaan in De Panne tot slot controleerden we 17 bestuurders. Twee bestuurders mochten gedurende drie uren geen voertuig meer besturen. Een andere bestuurder was het rijbewijs voor zes uren kwijt.”

Blazen op vier locaties

Van zaterdagavond tot zondagmorgen waren alcoholcontroles op vier verschillende locaties. “199 bestuurders legden een ademtest af”, vervolgt Ingels. “Tien bestuurders hadden te veel alcohol gedronken om nog een voertuig te mogen besturen. Aan de Kaai in Nieuwpoort mochten vier bestuurders drie uren lang geen voertuig meer besturen. Twee andere bestuurders moesten hun wagen voor zes uren aan de kant laten staan. In de Stationsstraat in De Panne bliezen drie bestuurders alarm. Hun rijbewijs werd voor drie uren ingehouden. Eén andere bestuurder leverde het rijbewijs voor zes uren in. In de Duinhoekstraat in De Panne was één bestuurder het rijbewijs voor zes uren kwijt. Op de laatste halte in de Ten Bogaerdelaan in Koksijde blies elke gecontroleerde bestuurder negatief.” (JH)

The post Politie Westkust trekt 13 rijbewijzen in, ook controleactie tegen transmigratie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom zijn de aardbeien dit jaar zo lekker, maar ook zo duur?

De aardbeien zijn fors duurder dan vorig jaar. Voor een bakje van vijfhonderd gram betaal je makkelijk vijf euro, terwijl dat vorig jaar slechts drie euro was. “Maar ze zijn ook lekkerder, en daar is een hele goeie reden voor”, zegt Gert Reijnders van de Linkertse Aardbeienautomaat in Linkhout bij Lummen.

Lees meer »

Die Loyale bedankt sympathisanten

Om de vele mensen die mee hun schouders zetten onder jeugdherberg Die Loyale in Maldegem te bedanken, wordt jaarlijks een gezellige zomerreceptie georganiseerd.
The post Die Loyale bedankt sympathisanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »