Nieuwe directeur De Graankorrel start volgend schooljaar: “Diploma is nu wel in orde”

Met een jaar vertraging wordt Lies Vercruysse (32) uit Dadizele de nieuwe directeur van vrije basisschool De Graankorrel in Wervik. Lies Vercruysse studeerde aan de UGent Master Pedagogische Wetenschappen. De nieuwe directeur komt een schooljaar later, want ze zou vanaf augustus vorig jaar Luc Beyens opvolgen. Hij is sinds mei op pensioen.

“Ondertussen startten we een nieuwe sollicitatieprocedure op”, zegt voorzitter priester Marc Verhaeghe van het schoolbestuur. “We kozen opnieuw voor Lies Vercruysse. De vorige keer bleek haar vereiste diploma niet in orde. Nu dus wel.”

In de drie vestigingen Magdalenastraat, Ooststraat en Grauwe Zusterstraat zijn er in totaal iets meer dan 650 leerlingen en dat is uiteraard heel veel. Omdat de nieuwe directeur voor dit schooljaar dus afhaakte, zorgde dat voor een herinvulling van de taak.

Net zoals de laatste twee maanden van het vorige schooljaar delen directeurs Nadine Mispelaere en Ann Alleman deze taak elk halftijds en dit tot eind maart. Nadien zal Ann Alleman de rest van het schooljaar de taak van directeur opnemen.

Veel vacatures

Lies Vercruysse groeide op in de Magerheidstraat op Ter Hand in Geluwe. Ze is de dochter van Patrick Vercruysse en Anja Van der Schaeghe. Lies was enkele jaren voorzitster van het jeugdhuis JOC Dadizele.

Terwijl de vacature voor een nieuwe directeur is ingevuld, blijft de scholengemeenschap De Graankorrel op zoek naar verschillende leerkrachten voor het kleuter en de lagere school in zowel Wervik, Geluwe als Kruiseke. Halftijds of vier vijfden. Kandidaten kunnen contact opnemen met de directie.

Na een geslaagde editie vorig jaar organiseert het oudercomité opnieuw een pasta-avond op zaterdag 2 maart in de stadszaal Oosthove. De inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten.

The post Nieuwe directeur De Graankorrel start volgend schooljaar: “Diploma is nu wel in orde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend”

Donderdag 4 juli organiseerde projectontwikkelaar ION een drink voor zijn personeel in Jeugdhuis Reflex, die binnenkort moet plaatsmaken voor hun nieuwbouwproject. Vandaag werden de vrijwilligers geconfronteerd met een hartverscheurend tafereel. “De Reflex is vernield. Waar is het respect? In plaats daarvan vonden we een gevoelloze rouwbrief om ons jeugdhuis ten grave te brengen”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.
The post

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Europese Commissie keurt eerste betaling voor België uit relancefonds goed

De Europese Commissie heeft dinsdag een eerste Belgische verzoek om betaling uit het Europese relancefonds voorlopig goedgekeurd. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) medegedeeld. De Commissie wil wel een deel van de betaling opschorten, omdat de pensioenhervorming een onvoldoende meekrijgt.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

Duizenden euro’s boete voor Gentse ondernemersfamilie die jarenlang krotten verhuurde in Evergem

Een bekende ondernemersfamilie in Gent is veroordeeld tot boetes van tienduizenden euro’s omdat ze jarenlang onbewoonbare woningen verhuurde in Evergem. In de huizen was er gevaar voor brand en elektrocutie, waren er zware vocht- en schimmelproblemen, en was er geen warm stromend water. Eerder, in eerste aanleg kregen ze zware boetes en ook een celstraf met uitstel. Het hof van

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »