Assisen scalpelmoord – Voorzitter voelt Oudaha opnieuw aan de tand

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) heeft voorzitter Bart Meganck de beschuldigde opnieuw kort verhoord. De Kortrijkzaan bleef erbij dat hij Jill Himpe (36) op 5 november 2019 in Aalbeke niet opzettelijk de keel oversneed. Anderzijds gaf Oudaha toe dat hij toch meer kracht uitoefende dan hij zelf dacht.

Voorzitter Bart Meganck stak maandagochtend niet onder stoelen of banken dat de versie van de beschuldigde rammelde. “De jury zal ook wel geworsteld hebben met de versie die u vrijdag gebracht heeft”, klonk het. Daarbij werd opgemerkt dat de nabestaanden van Jill Himpe een antwoord willen op hun vragen. “Die feiten gaan niet gruwelijker worden doordat u meer details zou geven over hoe het gebeurd is.”

Enkele minuten voor haar dood werd het slachtoffer vastgebonden door Oudaha. “Dat zou kunnen betekenen dat Jill voelde dat het serieus werd, dat het gevaarlijk werd en dat ze wou ontsnappen.” Oudaha bleef er echter bij dat hij enkel wat druk wilde zetten op zijn ex-partner. Ook voor de andere verwondingen op haar lichaam had hij nog steeds geen verklaring. “Het kan maar van mij zijn, maar ik weet echt niet van andere verwondingen.”

Ondanks meerdere vragen bleef Oudaha erbij dat hij enkel een mes tegen haar hals zette. “Ik denk dat ik toch meer macht en kracht heb uitgeoefend dan ik dacht. Maar een opzettelijke daad om haar te verwonden was het niet. Het was zeker niet expres, ik wilde haar niet doden”, klonk het opnieuw.

Loslopende hond

De ochtend van de feiten werd de lokale politiezone Grensleie net voor 9 uur opgeroepen voor een loslopende hond in de Nachtegaalstraat in Wevelgem. Voor die woning van Himpe haar moeder was de stoep ook met bloed besmeurd. Ter plaatse werd de politie aangesproken door de werkgever van het slachtoffer. “Hij is een beetje verontrust omdat hij eigenlijk een werkafspraak had, maar hij kon haar niet bereiken”, aldus inspecteur Michael S.

In de keuken van de woning werd vervolgens het lichaam van Jill Himpe ontdekt. Het slachtoffer lag in foetushouding in een grote plas bloed. “Die arm voelt warm en normaal aan, wat mij hoop geeft. Wanneer ik het lichaam draai, stel ik tot mijn ontsteltenis vast dat het hoofd niet meedraait en amper nog aan het lichaam bevestigd is”, verklaarde hoofdinspecteur Anthony R. Op dat moment werd onmiddellijk beslist om de recherche in te schakelen.

De speurders hadden weinig moeite om Ridoan Oudaha als verdachte te identificeren, want uit het buurtonderzoek was al gebleken dat het slachtoffer bang was voor haar ex-vriend. “Tijdens het wachten op het CSI vernemen wij dat er in Deerlijk op de carpoolparking iemand is die naar de politie heeft gebeld en dat die auto vol bloed hing”, getuigde Francis N. bovendien. Daarnaast had een getuige aangifte gedaan van een mogelijke ontvoering aan de Moeskroensesteenweg in Aalbeke. Het onderzoek wees snel uit dat Himpe nog probeerde te ontkomen toen ze daar om het leven werd gebracht.

The post Assisen scalpelmoord – Voorzitter voelt Oudaha opnieuw aan de tand is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »

Met ‘LICHT’ geven Ingeborg en David Vandyck op 22 december een uniek kerstconcert in Concertgebouw Brugge

Op zondag 22 december 2024 kan je om 18 uur in het Concertgebouw Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een 5-koppige liveband die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jeugdkoor ‘Fioretti’. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen. Met ‘LICHT’ willen

Lees meer »

CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

CD&V Roeselare trekt op 13 oktober met een nieuwe naam naar de gemeenteraadsverkiezingen. CD&V – Lijst Burgemeester stelde zaterdagmiddag haar 39 kandidaten voor. “Een mooie mix van ervaring en ervaring. Onze sterk vernieuwde ploeg weerspiegelt het Roeselare van vandaag”, aldus lijsttrekker Kris Declercq.
The post CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes

Veertien bewoners van het woonzorgcentrum De Zilverberg en veertien kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten deze week van een opmerkelijk zomerkamp. De kinderen en senioren turnden, kookten en knutselden samen. “We zullen elkaar hard missen.”
The post Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Papa Andy (39), mama Kyra (33) én baby Naud zijn alle drie op dezelfde dag jarig: “Dat de kans wel héél klein zou zijn, vertelde onze gynaecoloog nog”

Toen de gynaecoloog de uitgerekende geboortedatum van hun klein spruit verklapte, gniffelden Andy en Kyra meteen naar elkaar. ‘30 juni? Een dag later op 1 juli zijn we samen jarig’, zei het koppel uit het Limburgse Lanaken. Hun stiekeme wens kwam ook nog eens uit, want maandag kwam baby Naud gezond ter wereld. “Een mooier verjaardagscadeau is er niet”, vertelt

Lees meer »