“Geen zorgen, je dood zal niet makkelijk zijn”: op sociale media zijn dreigfilmpjes van Mexicaanse drugskartels alomtegenwoordig

Huurmoordenaars rekruteren, rivalen bedreigen en operaties coördineren: op apps als Tiktok en Telegram is dat een fluitje van een cent voor Mexicaanse drugskartels. Een onderzoek van de International Crisis Group belicht hoe de criminelen sociale media gebruiken om hun macht te vergroten.

 

Meer krantenkoppen in België

Rijbewijs hernieuwen kan voortaan ook online

Sinds 1 oktober is het mogelijk om een rijbewijs A en B te hernieuwen via BelDrive, het online platform van de FOD Mobiliteit. De Europese Unie heeft beslist dat iedereen tegen 2033 een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Het platform moet het proces vereenvoudigen.

Lees meer »

De Bruyne en Lukaku passen voor Nations League-matchen tegen Italië en Frankrijk, maar gaan wél door bij Rode Duivels

Geen Kevin De Bruyne, noch Romelu Lukaku straks tegen Italië en Frankrijk. ‘Big Rom’ blijft andermaal in Napels om aan zijn conditie te werken, terwijl KDB door een sluimerende liesblessure moet passen. Bondscoach Domenico Tedesco sprak onlangs met beide spelers en ontving naar verluidt geen signalen over dat zij twijfelen over hun toekomst bij de nationale ploeg.

Lees meer »

“Jongste slachtoffer is 9 jaar”: meer dan 100 klachten van seksueel misbruik tegen Sean ‘Diddy’ Combs

Sean ‘Diddy’ Combs (54) wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van meer dan honderd mannen en vrouwen. Van deze slachtoffers zouden 25 minderjarig zijn geweest op het moment van het vermeende wangedrag, met het jongste slachtoffer van 9 jaar oud. Volgende maand worden 120 individuele rechtszaken gestart. Dit maakte advocaat Tony Buzbee namens de aanklagers bekend.

Lees meer »

Tsjetsjeense terrorist uit Menen gaat in beroep tegen celstraf van 15 jaar

De Tsjetsjeense terrorist uit Menen, die 15 jaar cel kreeg omdat hij een aanslag beraamde in Antwerpen, gaat in beroep tegen zijn straf. 3 werken geleden werd hij in de Brugse rechtbank veroordeeld tot 15 jaar cel en 10 jaar terbeschikkingstelling. Ook zijn vrouw, broer en nog een andere beklaagde kregen celstraffen. Uit het onderzoek bleek dat de groep aanslagen

Lees meer »

25 jaar geleden werd Sergio Quisquater op bijzondere wijze ‘opnieuw geboren’: “Ingeborg wist dat ik gemakkelijk slachtoffer was”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) in duikt er nog regelmatig een persoonlijk fragment uit een oud VTM-programma op bij de zender. “Ze hebben daar het recht niet voor, dat staat contractueel vast”, legt hij uit. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere Wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg Sergeant. “Haar man en manager, Roland Keyaert, overtuigde

Lees meer »

Minstens 40 miljoen euro steun per jaar voor “klimaatoplossing” die uitstoot van de landbouw omhoog duwt

Elk jaar verdienen Vlaamse serretelers tientallen miljoenen euro’s aan de elektriciteit die ze opwekken met hun verwarmingsinstallaties op aardgas. Die stroom werd ooit gezien als een klimaatoplossing. Maar de regeling blijkt het aardgasverbruik, en de uitstoot van de hele Vlaamse landbouw, net te doen stijgen. Ondertussen belandt de kostprijs op onze elektriciteitsfactuur.

Lees meer »