Sociale kruidenier in Houthulst huist in nieuwe, warme winkel

Vanaf april is er in de toonzaal van de voormalige garage Hindryckx in de Klerkenstraat 114 een moderne winkel voor de sociale kruidenier.

“Vanaf april gaat de Bosrank over in de sociale kruidenier. Er verandert in principe niets, maar er is wel wat gemoderniseerd”, vertelt verantwoordelijke Cindy Dezeure. “Vroeger kregen de mensen een vooraf samengesteld pakket mee, nu zullen ze zelf kunnen kiezen wat ze kopen. Op die manier gaat er ook bij hen niets verloren, want in een vooraf samengesteld pakket zit altijd wel iets dat men niet lust of niet mag eten.”

De sociale kruidenier is er niet voor iedereen. “Enkel wie een attest heeft, kan er inkopen doen”, vertelt schepen Ann Vansteenkiste. “Dat attest kun je aanvragen bij het sociaal huis, Vijverstraat 30 in Houthulst, via 051 70 41 64 en [email protected].”

De sociale kruidenier zal iedere vrijdag van 14 tot 16 uur open zijn. “We werken met een vijftal vrijwilligers die de winkel zullen aanvullen, netjes houden en openhouden op vrijdagnamiddag”, zegt Cindy. “Er is al een samenwerkingsakkoord met een aantal lokale handelaars gesloten. We zullen hier ook veel meer verse voeding aanbieden.”

Elkaar ontmoeten

Niet enkel boodschappen doen, maar ook mensen ontmoeten en leren kennen is het doel van deze sociale winkel. “Er komt een ontmoetingsruimte waar plaats is om een kopje koffie te drinken en anderen met dezelfde problemen te leren kennen”, zegt burgemeester Jeroen Vandromme. “Mensen zullen hier ook met allerlei vragen terechtkunnen. En het aanbod zal heel uitgebreid zijn, met de nadruk op gezonde en verse voeding maar ook met verzorgings- en onderhoudsproducten, in een gezellig, warm kader, dat zeker drempelverlagend zal werken.”

Voor meer inlichtingen kan men bij het sociaal huis terecht en vragen naar Cindy, of gewoon langsgaan in de winkel.

The post Sociale kruidenier in Houthulst huist in nieuwe, warme winkel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

EXCLUSIEF. Reuzengrote vol-au-vent en Bart De Wever als special guest: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde en ondernemer, Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid enkele details: “We hebben een hele grote vol-au-vent-koek laten maken in plaats van een bruidstaart, en Bart De Wever liet ons op

Lees meer »

Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld: “Het wordt veel meer dan een bib”

Het voorlopige, eerste ontwerp voor de nieuwe bibliotheek en het dagverzorgingscentrum werd bekendgemaakt. Voor de bibliotheek werd rekening gehouden met de input van het huidige personeel en de leden van de bibraad. De uitbreiding van het wzc omvat 20 woonzorgkamers, de nieuwbouw van een centrum voor dagverzorging en zeven assistentieflats.
The post Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld:

Lees meer »

Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons fotoarchief op een speciale manier op je los”

Met een originele wandelexpo zet Dranoeter vzw 50 jaar Festival Dranouter in de kijker. Langs een wandeling, die zo’n 3 kilometer lang is, ontdek je de hoogtepunten van een halve eeuw festival. “De foto’s sleuren je mee op een tijdreis vol prettig gestoorde verhalen.”
The post Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons

Lees meer »