Maxime ‘MadMax’ Blieck uit Oostkamp kroont zich tot beste ‘B-girl’ van België

Maxime Blieck, beter bekend als ‘MadMax’, heeft het officieuze Belgisch kampioenschap breaking gewonnen. De Oostkampse verzekerde zich daarmee van een ticket voor het WK in Brazilië.

In Luik namen de acht beste B-girls en zestien beste B-boys van ons land het zaterdagavond tegen elkaar op. Ze streden voor de titel in de Red Bull BC One Cypher Belgium, zeg maar het Belgisch kampioenschap breaking. Breaking is een combinatie van danskunst en sport en wordt vaak verkeerdelijk breakdance genoemd. De overwinning was voor ‘MadMax’, die voluit Maxime Blieck heet en afkomstig is van Oostkamp.

Dankzij haar overwinning in Luik plaatst de West-Vlaamse zich voor de Red Bull BC One World Final, het officieuze wereldkampioenschap. Dat vindt op 7 december plaats in het Braziliaanse Rio de Janeiro. In 2021 schopte Blieck het ook tot die wereldfinale. Ze pakte toen zilver. Ze veroverde ook al eens brons op het EK breaking.

Voor ze een nieuwe gooi doet naar de wereldtitel, moet MadMax nog aan de bak in Parijs. Breaking maakt immers voor het eerst zijn opwachting op de Olympische Spelen.

Lees ook: “Ik wil goud op de Spelen”.

The post Maxime ‘MadMax’ Blieck uit Oostkamp kroont zich tot beste ‘B-girl’ van België is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »

Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs

Op zaterdag 6 juli vindt in het lokaal dienstencentrum Patria de derde editie van de verzamelbeurs plaats. Het evenement is een organisatie van biljartclub De Patriavrienden.
The post Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »