Voorzitter Mathy Van Huylenbrouck: “Rekkem Sport is levendiger dan ooit”

‘Rekkem Sport stopt’ en ‘Rekkem Sport fuseert met RC Lauwe’. Het zijn enkele van de geruchten die de voorbije weken werden uitgestrooid. “Goedkope roddels waar niks van waar is”, reageert voorzitter Mathy Van Huylenbrouck. “Rekkem Sport is levendiger dan ooit. Onze jeugdwerking kende de laatste maanden een geweldige groei.”

De geruchten over het stoppen of fuseren van Rekkem Sport deden al een hele tijd de ronde. Dit tot ergernis van het Rekkemse bestuur. Vooral voorzitter Mathy Van Huylenbroeck kreeg het op de duur op zijn heupen, en daarom nodigde hij ons uit om eens een kijkje te nemen binnenkamers bij Rekkem Sport. En het dient gezegd, we kregen er een enthousiast bestuur te zien. Niets wees of wijst erop dat de groen-witte club aan stoppen denkt. Integendeel, het enthousiasme droop er zo vanaf. “Ik weet niet wie die geruchten verspreidde, maar ze kloppen van geen kanten”, zegt de 42-jarige Rekkemse preses. “Stoppen of fuseren was hier nooit aan de orde. Hier op ons vertrouwd stadion en omgeving willen we onze vele Rekkemse jongeren de kans geven om hun geliefkoosde sport te blijven beoefenen. En inzake aantal jeugdspelers, hebben we de vorige maanden een steile vlucht genomen. Met bijna 100 jeugdspelers zit de jeugdwerking serieus in de lift”, aldus de voorzitter.

kunstgrasveld

“Dat we nog vele jaren op ons vertrouwd terrein mogen spelen, is het enige wat we vragen. Het zou ons natuurlijk helpen moest de Menense overheid met het aanleggen van een kunstgrasveld ons een steuntje in de rug kunnen geven. SCT Menen beschikt over een kunstgrasveld, WS Lauwe krijgt er straks ook een. Rekkem Sport is mogelijk het kleine broertje, maar we zitten toch in dezelfde reeks van SCT Menen. Het zou onze jeugdwerking alleszins goed uit komen. In ieder geval, wij zijn goed bezig. Ook op sportief vlak willen we in de toekomst de lat hoger leggen. Volgend seizoen willen we met een nieuwe U15-ploeg aan de aftrap komen. En ook wat de eerste ploeg betreft, zijn we niet van zins ter plaatse te blijven trappelen. Rekkem Sport is nog lang niet dood. Met een beetje goede wil en medewerking van de plaatselijke overheid kunnen we onze jeugdwerking nog verder uitbreiden voor jongeren van Rekkem en naaste omgeving”, besluit Mathy Van Huylenbrouck. (AV)

Zondag 25 februari om 15 uur: Rekkem Sport Sparta Kruiseke.

The post Voorzitter Mathy Van Huylenbrouck: “Rekkem Sport is levendiger dan ooit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge

Bruggeling Alexander Jocqué wordt vanaf 1 september de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge, voor een mandaat van zes jaar. Uit de 23 kandidaten, zowel nationaal als internationaal, koos de Raad van Bestuur na een uitgebreide selectieprocedure voor Alexander Jocqué. Hij volgt Jeroen Vanacker op die naar BOZAR in Brussel trekt.
The post Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe

Lees meer »

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »