Wim uit Sint-Denijs met gewaagde song in The Voice: “Het is op mijn lijf geschreven”

Zondag maakt Wim Dekoker uit Sint-Denijs zijn opwachting in The Voice. Dat doet hij op de tonen van ‘Honesty’ van Billy Joel. Gewaagd, maar volgens Wim op zijn lijf geschreven. “Ik kijk er enorm hard naar uit.”

Op de vraag: ‘wat betekent muziek voor u?’ antwoordt Wim met 1 woord: ‘alles!’ Al van kinds af aan is hij begeesterd door klanken en melodieën. Zijn eerste stappen zette hij in het koor van Zwevegem. Maar naast het koor leerde hij zichzelf gitaar spelen op zijn 12e. Muziek was altijd al een deel van zijn leven. “Het was mijn buurjongen die zijn gitaar aan mij verkocht. Van het een kwam het ander. Niet veel later kon ik gitaar spelen. Nog enkele jaren later trad ik op feestjes op.”

Het grote podium

‘Bohemian Rhapsody, daar zit nu eens alles in’, oppert Wim. “De opbouw van dat nummer is fantastisch. De complexiteit is ongezien. Een van de beste platen aller tijden.” Maar ‘Galileo, Galileo’ zullen we hem niet horen zingen zondag. Hij brengt ‘Honesty’ van Billy Joel. Kenners zouden zeggen: een gewaagde keuze. Maar volgens Wim is het op zijn lijf geschreven. “Het is een lied met een groot stembereik. Dat is mijn sterkte. Ik kan zowel vrij laag als vrij hoog zingen”, vertelt hij.

Het is niet de eerste keer dat Wim de Vlaamse beeldbuis inpalmt. Hij nam al tweemaal deel aan de ‘Soundmixshow’ op VTM. De eerste keer ging hij met zilver naar huis. Na zilver komt goud moet Wim gedacht hebben. Want met zijn tweede deelname in 1993 won hij het programma. Helaas was het slechte begeleiding die hem de kans op een carrière als muzikant de nek omwrong. “Op het juiste moment had ik de verkeerde mensen rondom mij”, zegt Wim daarover. Daardoor verloor hij zelf even de liefde voor muziek. Maar hij pikte de draad weer op. Momenteel heeft Wim een repertoire van meer dan 4.000 songs. Deze gaan van Franse chansons tot echte rocknummers. Daarmee kan al eens een stevig feestje worden gebouwd. Wim staat dus 30 jaar na goud bij de Soundmixshow weer op het grote podium. Nu zondag het antwoord dus op de pertinente vraag: Zullen de stoelen draaien?

The post Wim uit Sint-Denijs met gewaagde song in The Voice: “Het is op mijn lijf geschreven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn

Tijdens een spoedinterventie is snelheid cruciaal. Om patiënten nog vlotter en correcter te helpen, kan de AZ Zeno-MUG nu gebruikmaken van de Vscan: een draagbaar echotoestel waarmee de arts real-time echobeelden maakt op de plaats van het incident.
The post MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nachtelijke droneaanvallen zorgen voor schade in Rusland en Oekraïne – Moskou meldt verovering dorp in Donetsk

De strijdkrachten van Rusland en Oekraïne hebben in elkaars landen schade aangericht met nachtelijke droneaanvallen. Dat melden beide kanten zaterdag. Moskou zegt daarnaast dat het een Oekraïens dorp in de oostelijke regio Donetsk heeft veroverd. En Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken diens Duitse collega geannuleerd. Dat meldt Berlijn vrijdagavond. Volg hier alle

Lees meer »

Twee jaar cel voor twintiger die moeder foltert met waterboarding na ruzie over avondeten: “Ze kwam in mijn comfortzone”

Na een ruzie over het avondeten sleurde M.S. (26) zijn moeder naar de badkamer, waar hij haar ‘waterboardde’ met een natte badjas. Pas toen hij merkte dat ze moeilijk ademde, hield hij op. Het was lang niet de eerste keer dat de twintiger zijn moeder te lijf ging. De rechter gaf hem twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer »

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »