Rusland verliest alwéér waardevol radarvliegtuig: “Zware klap voor Moskou”

Het Oekraïense leger zegt dat het opnieuw een waardevol Russisch A-50-radarvliegtuig toestel heeft neergehaald, nadat het daar in januari ook al eens geslaagd is. Volgens Russische bloggers is het vliegtuig geraakt door het Russische leger zelf. Het verlies van nog een A-50 is in ieder geval dramatisch nieuws voor Rusland.

 

Meer krantenkoppen in België

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »

Werd Bert (57) vermoord in parenclub en gedumpt in Nederland?

Werd de 57-jarige Bert Heijmans uit het Limburgse Maaseik vermoord in een parenclub en werd zijn lijk vervolgens gewikkeld in plastic en gedumpt in Nederland? De speurders waren maandag urenlang in de weer bij Club 7 Sins in Maaseik, maar het luidt op dit moment enkel een onderdeel te zijn van het onderzoek.

Lees meer »

Youssef uit ‘Kamp Waes’ officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarige leerlingen

Youssef Challouki (28), bekend als deelnemer uit ‘Kamp Waes’, is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen. De voormalige leerkracht van het Scheppersinstituut in Deurne verscheen woensdag voor de onderzoeksrechter, hij werd vrijgelaten onder voorwaarden. “Op die manier kan hij zijn therapie verderzetten”, zegt zijn advocate.

Lees meer »

Pélicot blijft opnieuw weg van eigen proces, zitting uitgesteld tot morgen: “Hoofdverdachte heeft nierstenen en prostaatprobleem”

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pélicot was maandagochtend niet op hoorzitting verschenen, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »

Wie maakt de beste balletjes in tomatensaus? Stad Roeselare en Piet Huysentruyt op zoek naar de Smaakmaker #VANRSL

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 november staat Roeselare, de hoofdstad van de Vallei van de Voeding, volledig in het teken van de Week van de Smaak. Gedurende tien dagen kunnen inwoners en bezoekers zich laten onderdompelen in een programma boordevol smakelijke activiteiten, georganiseerd door de Stad Roeselare in samenwerking met diverse partners. Van exclusieve workshops en proeverijen

Lees meer »

Jongerendebat in JH BeePee op 27 september: “Belangrijk dat jongeren weten op wie ze kunnen stemmen”

Net zoals in 2018 werkt de Wervikse jeugdraad opnieuw samen met JH BeePee om een jongerendebat te organiseren. Meinert Vanneste (CD&V), Mathias Bruggeman (Team2030), Sarah T’Joens (Vlaams Belang), Jari Denorme (N-VA) en Aileen Feys (Vooruit) worden op vrijdag 27 september aan het jonge publiek voorgesteld en gaan in debat. De moderator is KW-reporter Rémi Bruggeman.
The post Jongerendebat in

Lees meer »

Nieuwe ‘#LikeMe’-reeks speelt zich af in praktijkschool in Middelkerke, met opvallende bijrollen voor Luc Appermont en Bart Kaëll

Het vernieuwde ‘#LikeMe’ focust op Mia die samen met haar 2 mama’s naar Middelkerke verhuist om er Mode te studeren. Afwachten of "’#LikeMe’ aan zee" een even grote springplank vormt voor de piepjonge cast als de eerste seizoenen waren voor pakweg Pommelien Thijs en Camille. De jonkies krijgen alvast het gezelschap van doorwinterde bv’s als Luc Appermont en Bart Kaëll.

Lees meer »