Assisen ‘Scalpermoord’ – Oudaha wil volgens verdediging zijn verantwoordelijkheid nemen

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) heeft de verdediging kort de jury toegesproken. Volgens meester Rob Onderdonck zal Ridoan Oudaha (43) zijn verantwoordelijkheid nemen en zijn spijt betuigen. De burgerlijke partijen reageerden sceptisch op het standpunt van de verdediging.

Alles over de Scalpermoord lees je in ons dossier.

Meester Rob Onderdonck legde uit dat hij de beschuldigde samen met meester Kris Vincke zal verdedigen. Ridoan Oudaha besliste pas op de valreep om voor andere advocaten te kiezen. Tijdens het onderzoek en zelfs op de preliminaire zitting werd hij nog bijgestaan door meester Louis De Groote en meester Hans Rieder.

Moeilijke taak voor juryleden

Ook de juryleden wacht volgens de verdediging een moeilijke taak om te oordelen over de feiten. “Ik ga jullie vragen om dat onbevangen te doen, om kritische vragen te stellen, om onderling te debatteren.” Meester Onderdonck vroeg de jury ook om zonder angst te oordelen. “Jullie moeten niet bang zijn van ons, maar ook niet van meneer Oudaha. Hij zal zijn verantwoordelijkheid trachten op te nemen en hij zal zijn spijt betuigen. Hij heeft deze daden en het vele verdriet bij de nabestaanden nooit gewild.”

Meester Jef Vermassen, advocaat van de moeder, de zussen en de schoonbroers van het slachtoffer, noemde de houding van de verdediging een beetje tegenstrijdig. “We zullen u proberen aan te tonen dat het hier wel degelijk over moord gaat.” De advocaat van de burgerlijke partijen vreest dat Oudaha nooit echt zijn verantwoordelijkheid zal nemen. “Het is altijd tragisch wanneer iemand zijn verantwoordelijkheid niet neemt. De familie wil weten wat daar juist gebeurd is en waarom hij dat heeft gedaan.”

Jaloers

Volgens meester Vermassen was Ridoan Oudaha de dag van de feiten jaloers omdat Jill Himpe voor haar werk met twee collega’s naar Amsterdam moest. “Hij mocht alles, zij mocht niks. Jill was een meisje waar niets, maar dan ook niets op te zeggen valt. En die heeft hij op een vreselijke manier onthoofd, want daar komt het op neer.”

Ten slotte kreeg ook meester Jan Leysen het woord. Oorspronkelijk stelde hij zich samen met meester Arnaud Vansuyt burgerlijke partij voor de vader en de plusmoeder van het slachtoffer. “Die man is de feiten nooit meer te boven gekomen. Die man was niet meer in staat om over deze feiten te praten. Hij was ziek en hij is gestorven van verdriet.” Meester Leysen hoopt dat Oudaha zal uitleggen wat hem precies bezielde. “Waarom die onwaarschijnlijke wreedheid? Ik hoop dat we dat antwoord misschien zullen krijgen.”

The post Assisen ‘Scalpermoord’ – Oudaha wil volgens verdediging zijn verantwoordelijkheid nemen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra

Barra Dentra, de kindvriendelijke zomerbar op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan (waar de extra kermislocatie werd ingericht voor de Paasfoor), vertoont de sportzomer op groot scherm. Met dit weekend kwartfinales EK en Tour de France.
The post Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”

Stad Roeselare opende donderdag feestelijk een derde plekje waar honden vrij kunnen ravotten. De recreatieve zone aan de uitkijktoren aan het Sterrebos, die inmiddels werd verworven door de stad, werd uitgebreid met een hondenloopweide. “Een voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”, klinkt het.
The post Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppy disks, oftewel, diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie dagen vol sfeer en gezelligheid”

Op 9, 10, 11 augustus vindt Loppem Leeft! plaats aan het Kasteel van Loppem, een gloednieuw en gratis familiefestival. Headliner is Mama’s Jasje op zaterdag. “Op vrijdag starten we met een Back to the 80’s party en op zondag is er een uniek klassiek concert van Patrick Hamilton met orkest.”
The post Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie

Lees meer »