Duitsland legaliseert recreatief gebruik van cannabis (maar strikte regels maken het moeilijk om te kopen)

Het Duitse parlement heeft een nieuwe wet goedgekeurd dat het recreatief gebruik van cannabis toelaat. Volgens de wet mogen meerderjarige Duitsers tot 25 gram cannabis op zak hebben en wordt het roken van de drug op publieke plaatsen vanaf 1 april legaal. Toch gelden er beperkingen op de verkoop ervan. 

Meer krantenkoppen in België

Politieman haalt vechtende broers uiteen maar houdt er gescheurde kogelwerende vest aan over

Een 22-jarige jongeman riskeert een straf nadat hij zich weerspannig gedroeg tegenover een politieman op een fuif in De Panne. I.L. ging eerst een gevecht aan met zijn broer op een fuif en toen de politieman hen uit elkaar wilde halen, scheurde hij daarbij zijn kogelwerende vest.
The post Politieman haalt vechtende broers uiteen maar houdt er gescheurde kogelwerende

Lees meer »

CM-baas Luc Van Gorp: “Toen we afscheid namen, bij de voordeur, wisten we dat het de laatste keer kon zijn”

Op zijn vijftien belandde hij per ongeluk in een ambulance en Luc Van Gorp zag het licht: hij zou verpleger worden. Het liep anders. Hij volgde een priesteropleiding, werd CM-baas en vertegenwoordigt vandaag 4,7 miljoen leden. Maar diep vanbinnen zit hij nog vaak in die ambulance. “Als mensen stierven, vroegen ze vaak: ‘Is er een hemel?’ Ik heb nooit nee

Lees meer »

Cercle wisselt in 1/16e finales thuisvoordeel en ontvangt Olympic Charleroi in Brugge

De kalendercommissie van de Pro League heeft vrijdag de definitieve speelmomenten van de zestiende finales in de Beker van België (Croky Cup) bekendgemaakt, de ronde waarin de eersteklassers instromen en waarvoor maandag geloot werd. Voor één wedstrijd wisselt het thuisvoordeel: na overleg met ?het stadsbestuur van Charleroi werd beslist om ?het duel tussen Olympic Charleroi (1e Afd.) en Cercle Brugge

Lees meer »

Nieuwe VR-kijker in Brugge vertelt volgend hoofdstuk over de Verdwenen Zwinhavens

De zes virtual reality kijkers van het project ‘Verdwenen Zwinhavens’ werden sinds de start in 2021 al 217.500 keer bekeken. Dinsdagnamiddag werd ter hoogte van de Koninklijke Stadsschouwburg, op de hoek van de Vlamingstraat en de Adriaan Willaertstraat, een zevende VR-kijker onthuld, als volgend hoofdstuk in een boeiend historisch verhaal.
The post Nieuwe VR-kijker in Brugge vertelt volgend hoofdstuk

Lees meer »

Rommelmarkt op zondag 29 september

Op zondag 29 september organiseert de ouderraad van de Zilverbergschool voor de eerste keer een rommelmarkt.
The post Rommelmarkt op zondag 29 september appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse toeriste voor West-Afrikaanse kust gedood door haai

Een Duitse toeriste is maandagavond omgekomen nadat ze door een haai aangevallen werd. De 30-jarige vrouw bevond zich aan boord van een catamaran, 278 km ten zuidwesten van het eiland Gran Canaria en voor de kust van het betwiste gebied Westelijke Sahara, toen de haai aanviel.

Lees meer »

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »