Ives Serneels coacht voor de 150ste keer de Red Flames: “Als ze me morgen ontslaan, dan is het maar zo. Ik weet wat ik al gerealiseerd heb’”

De eerste maal dateert van 24 mei 2011, intussen bijna 13 jaar geleden, tegen Noord-Korea. Vrijdagavond zal Ives Serneels voor de 150ste keer in de dug-out van de Red Flames plaatsnemen. Maar het is niet voor dat jubileum dat hij HLN thuis ontvangt. Er zijn praktische redenen. Time management. Een bondscoach neemt zijn werk mee naar huis. Een flipchart in de kamer, een laptop om wedstrijden te kijken, stiften in alle kleuren… En wij dus. “Mannen denken dat de coach hen niet moet of dat hij het niet ziet. Vrouwen stellen je de vraag. ‘Waarom, coach?’” 

Meer krantenkoppen in België

Wim Opbrouck opent verrassend veelzijdig Hof der Dingen in Brugge

Zaterdag 5 oktober opent Het Hof der Dingen in het Provinciaal Hof in Brugge. Curator Wim Opbrouck ging op een creatieve en participatieve manier op zoek naar wat een West-Vlaming zo typeert. Het antwoord is bij momenten heel verrassend.
The post Wim Opbrouck opent verrassend veelzijdig Hof der Dingen in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speciale editie van ‘Ik vraag het aan’ en Eva De Roo vult spaarvarken: acties voor De Warmste Week registreren kan vanaf nu

Het startschot is gegeven om acties te registeren voor De Warmste Week. 4 VRT-gezichten geven alvast het goede voorbeeld. Zo wil Eva De Roo zoveel mogelijk geld verzamelen met een spaarvarken dat het land doorkruist en maakt Niels Destadsbader een special van het programma ‘Ik vraag het aan’. Ketnet organiseert opnieuw De Warmste Koekenbak en MNM kijkt hoe scholen vlammen

Lees meer »

Vlaamse dokters geschokt door uitspraken paus Franciscus, die abortusartsen ‘huurmoordenaars’ noemt: “Wij doden niet, wij hélpen mensen”

Vlaamse abortusartsen reageren onthutst op de uitspraken die paus Franciscus zondagavond deed, luttele uren na zijn driedaags bezoek aan ons land. “Dokters die abortussen uitvoeren, zijn huurmoordenaars, daar is geen discussie over”, zei hij in het vliegtuig terug naar Rome aan enkele journalisten. Abortusarts Pedro De Seranno gaat stevig in het verweer: “Geloof me vrij: vrouwen wandelen niet fluitend mijn

Lees meer »

Bruni, Christophe en Silke zijn in het buitenland op de dag van de verkiezingen: “Maar een volmacht krijgen is zo moeilijk, dat kan toch niet?” 

Wie volgende week zondag tijdens de lokale verkiezingen in het buitenland is, raakt niet altijd vlot aan een volmacht. Dat blijkt uit verschillende getuigenissen aan onze redactie. Volgens het Agentschap Binnenlands Bestuur hebben de moeilijkheden te maken met een aanpassing van de wetgeving. Die is vooral bedoeld om misbruik van volmachten aan te pakken.

Lees meer »

Israël start “beperkt grondoffensief” in Libanon: explosies in grensgebied – “Israëlische luchtaanval treft Beiroet”

Israël voert “momenteel” “beperkte grondoperaties” uit in Libanon. Dat bevestigt het Pentagon maandagavond na berichtgeving door ‘The Washington Post’. Libanese media melden ondertussen Israëlische artilleriebeschietingen in het grensgebied. Israël heeft ook de inwoners van de zuidelijke buitenwijken van Beiroet – bolwerk van Hezbollah – geadviseerd te vertrekken: luchtaanvallen op de terreurbeweging zijn aanstaande. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in

Lees meer »

Vier jaar cel voor stiefvader (55) na seksueel misbruik stiefdochter (13): “Maakte heimelijke opnames”

Een 55-jarige man uit Menen moet vier jaar de cel in. De rechters in Kortrijk oordeelden dat het seksueel misbruik van zijn 13-jarige stiefdochter bewezen is. De man kwam niet opdagen voor zijn proces maar moet onmiddellijk aangehouden worden. “Het slachtoffer woont nog altijd bij hem”, klonk het wat bezorgd.
The post Vier jaar cel voor stiefvader (55) na

Lees meer »

Wade (26) vindt dode haai en is verbijsterd wanneer hij doodsoorzaak ontdekt: “Dit is gewoon hartverscheurend”

Wade Papenfus (26) filmt regelmatig hoe hij duikt en vist voor de zonovergoten kust van Gold Coast, een badplaats in de Australische deelstaat Queensland. In september deelde hij echter een minder leuke video toen hij op de bodem van de zee een dode haai ontdekt had en te weten kwam hoe het dier was gestorven. “Dit is gewoon hartverscheurend”, klinkt

Lees meer »

‘Herbegrafenis’ in Kooigem: “Al is Kooigem hun niets waard, toch zijn we Kortrijks staart”

Op 3 december 1976 werd Kooigem symbolisch begraven, toen de kleine gemeente haar zelfstandigheid verloor door de fusie met Kortrijk. Zaterdag 12 oktober, bijna vijftig jaar later, organiseren de Kooigemnaren een ‘herbegrafenis’ van hun gemeente. Dat om vlak voor de lokale verkiezingen nog eens aandacht te vestigen op de staart van Kortrijk.
The post ‘Herbegrafenis’ in Kooigem: “Al is

Lees meer »