Ernest Wijnboutique verhuist begin mei naar vernieuwde Begijnhofstraat

Na een succesvolle periode van meer dan tien jaar op de Grote Markt, maakt Ernest Wijnboutique zich klaar voor een nieuw hoofdstuk in de vernieuwde Begijnhofstraat in het hartje van Kortrijk begin mei. “De verhuizing markeert niet alleen een nieuw begin, maar ook de kans om het geliefde concept te behouden en te verbeteren, met als doel een breder publiek aan te trekken en een nog betere ervaring te bieden aan alle wijnliefhebbers”, zegt uitbater Roy Veracx.

Meer ruimte, meer mogelijkheden

Begin mei start Ernest Wijnboutique aan een spannend nieuw hoofdstuk. Met het ruimere pand in de vernieuwde Begijnhofstraat wil de wijnbar meer mensen verwelkomen. “De uitbreiding zorgt voor verschillende soorten zitplaatsen, waardoor bezoekers kunnen kiezen tussen gezellige hoekjes voor intieme gesprekken of levendige ruimtes voor grotere bijeenkomsten. Er is voor elk wat wils in deze nieuwe, uitnodigende omgeving”, zegt Roy. In de zomermaanden zullen klanten ook kunnen genieten van het nieuwe heraangelegd terras tussen de bomen en aan het water naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Uitgebreider assortiment

De grotere ruimte stelt Ernest Wijnboutique in staat haar assortiment uit te breiden, met een bijzondere focus op zowel wijnen per glas als per fles. “Ontdek een breed scala aan zorgvuldig geselecteerde wijnen, met opties die passen bij elke smaakvoorkeur. In de toekomst staat ook een uitbreiding van het hapjesaanbod op de planning, waardoor klanten een nog completere culinaire ervaring kunnen beleven. De verhuizing geeft de wijnboutique eveneens de mogelijkheid om de presentatie van wijnen te verbeteren. Het deskundige personeel zal met enthousiasme en kennis klanten bijstaan bij het ontdekken van nieuwe smaken en het maken van weloverwogen keuzes. Een betere presentatie belooft een verfijndere en educatieve winkelervaring.”

Ernest Wijnboutique is open op maandag, donderdag en zondag van 11 tot 22 uur. Op vrijdag en zaterdag zelfs tot 23 uur.

The post Ernest Wijnboutique verhuist begin mei naar vernieuwde Begijnhofstraat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brand in silo met metaalzaagsel in stelplaats MIVB

In de stelplaats Delta van de MIVB, in Oudergem, woedt momenteel een brand in een silo. Dat meldt de Brusselse brandweer. Voorlopig zou er geen sprake zijn van gewonden, maar 250 werknemers van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij werden wel geëvacueerd. De bluswerken zouden nog enige tijd in beslag nemen.

Lees meer »

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

School in Blankenberge verbiedt gsm voor leerlingen van de eerste graad

De leerlingen van het 1e en 2e middelbaar van het Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge mogen vanaf volgend schooljaar geen gsm meer gebruiken op school. Opvallend, de leerlingen van de 2e en 3e graad mogen hun gsm wél nog gebruiken op school. De school neemt die beslissing omdat gsm-gebruik de sociale ontwikkeling van kinderen tussen 12 en 14 jaar te

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact: “Ze werkt nu in een bibliotheek”

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »