Man zwaargewond na frontale botsing met vrachtwagen in Zarren

In de Roeselarestraat in Zarren (bij Kortemark) gebeurde er vrijdagochtend even na 5 uur een zwaar verkeersongeval. Een BMW en een vrachtwagen kwamen er frontaal met elkaar in botsing, waarna beide voertuigen weggeslingerd werden. De bestuurder van de BMW moest door de brandweer bevrijd worden.

Het ongeval gebeurde rond 5.10 uur op de Roeselarestraat tussen Zarren en Staden. Wat er precies gebeurde, wordt nog onderzocht. In ieder geval reden een BMW en een vrachtauto zijdelings frontaal op elkaar in. Wellicht week een van de bestuurders te veel af van zijn rijvak. Beide voertuigen werden weggeslingerd.

De vrachtauto denderde even over een grasstrook en kwam tot stilstand, terwijl de BMW weggekatapulteerd werd en op de rijbaan voor een boom eindigde. Een achteropkomende vrachtwagenchauffeur verwittigde de hulpdiensten waarna een MUG-dienst, ziekenwagen, politie en de brandweerposten van Kortemark en Staden werden opgeroepen voor een bevrijding.

Zwaargewond

“Bij onze aankomst merkten we een ravage op straat op”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde van post Kortemark. “De vrachtwagenchauffeur bleek zelf uit zijn cabine te zijn geraakt, maar de bestuurder van de BMW zat vast. Hij was wel aanspreekbaar. We moesten het dak van de wagen openknippen om hem voorzichtig te kunnen bevrijden. Gelet op de sterkte van de wagen duurde dat wel even, maar tegelijk had hij ook het geluk om in een zware wagen te zitten bij dit ongeval. We konden hem gelukkig vrij snel bevrijden.”

De man kreeg lange tijd ter plaatse verzorging in de ziekenwagen en werd naar het ziekenhuis in Roeselare gebracht. Hij raakte zwaargewond, maar zou stabiel zijn. De Roeselarestraat was volledig versperd door het ongeval. De brandweer moest heel wat brokstukken opruimen. (JH)

The post Man zwaargewond na frontale botsing met vrachtwagen in Zarren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sint-Jozefskerk De Ginste wordt zaal voor culturele optredens: “Ontwijding is niet aan de orde”

Na het artikel over de restauratie van de klokkentoren kregen we een uitnodiging van het kerkbestuur om de toekomstplannen van de Ginstekerk even toe te lichten. “De Ginstekerk is nog lang niet aan ontwijding toe. Er zijn nog wekelijks een zestigtal parochianen die de weekenddienst bijwonen en daarnaast vinden er ook nog veel plechtigheden plaats. Maar wij staan open voor

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »