Hilariteit op Oudenburgse gemeenteraad door vraag over #iktrekhetmijaan: “Wij zijn dan ook hete beren”

Tijdens het vragenmoment op de gemeenteraad van woensdag 21 februari vroeg raadslid van CD&V+ Lore Appels aan schepen van Milieu Gino Dumon welke acties de stad genomen heeft naar aanleiding van #iktrekhetmijaan, de vroegere Dikketruiendag. In de uitloper van het antwoord kwam er een hilarische tussenkomst van Lores-fractieleider Peter Velle.

Wie er van overtuigd is dat een gemeenteraad een saaie bedoening is, had woensdagavond 21 februari in zaal Biezenbilk in Oudenburg moeten zijn. Op een bepaald moment schoten de aanwezigen in een bulderlach nadat Peter Velle (CD&V+) gevat uit de hoek kwam.

Aanleiding was een vraag van Lore Appels over de klimaatacties voor #iktrekhetmijaan. Het raadslid van de oppositie wou weten of en hoe de stad had deelgenomen. “We trekken het ons het hele jaar door aan en hebben al veel acties ondernomen ten gunste van ons klimaat: zonnepanelen, de thermostaat 2 graden lager gezet in de stadsgebouwen, bomen geplant, straatverlichting en stadsgebouwen van led voorzien, subsidies ter beschikking voor ontharden”, somt schepen van Milieu Gino Dumon op. “En we maken ons sterk dat tegen 2030 alle straatverlichting via ledlampen zal werken.”

Hete beren

Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert (in hemd) wees er op, kijkend naar raadslid Peter Velle (in t-shirt), dat zij de enige waren die geen trui droegen, dus dat het in Biezenbilk warm genoeg was. Waarop Peter, een woordkunstenaar als hij is, gevat uit de hoek kwam: “Wij zijn dan ook hete beren, hé!”

Dat zorgde er voor dat de raadsleden en het publiek in de lach schoot. Ja, het kan er tijdens een gemeenteraad ook eens ludiek aan toe gaan.

Warme radiatoren

Weer ernstig wees Peter Velle er nog op dat ’s avonds, nadat het personeel weg is, sommige radiatoren in de stadsgebouwen nog heel warm aanvoelen. “Bedankt dat je dit meldt. Ik laat dit zeker bekijken”, besloot Gino Dumon.

The post Hilariteit op Oudenburgse gemeenteraad door vraag over #iktrekhetmijaan: “Wij zijn dan ook hete beren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »