Ouderraad Lage Kouter in Kortrijk zorgt voor heropfrissing speelplaats

De ouderraad van school De Lage Kouter in Kortrijk opende afgelopen maandag officieel een vernieuwde speelplaats. De 350 leerlingen kunnen nu gebruikmaken van twee basketbalringen, twee voetbaldoelen en zeven nieuwe picknicktafels. Om dat te financieren, verzamelde de ouderraad de afgelopen jaren 8.000 euro met hun traditiegetrouwe spaghettifestijn.

De ouderraad vernam van de leerlingen dat ze nood hadden aan nieuwe elementen op de speelplaats. “We hoorden dat ze te weinig zitmogelijkheden hadden. Daarnaast wilden ze ook kunnen voetballen en basketten, dus daar wilden we met de ouderraad iets mee kunnen doen”, vertelt Wim Dooms, voorzitter van de ouderraad. Het bedrag van 8.000 euro verzamelden de ouders via het jaarlijkse spaghettifestijn. “De spaghettifestijnen waren sinds corona een schot in de roos omdat we sindsdien ook met takeaway werken, waardoor we een veel groter publiek aantrekken. De laatste twee edities en een eerder opgebouwd spaarboekje hebben ervoor gezorgd dat we nu meer dan 8.000 euro kunnen sponsoren voor de nieuwe elementen op de speelplaats”, gaat Wim verder.

Hulp van leerlingen en leerkrachten

De ouderraad kan rekenen op de hulp van de leerlingen om het spaghettifestijn succesvol te laten verlopen. “Elke afdeling verzorgt een ander aspect van de dag. De bakkers maken de desserts, Groen en Tuin voorziet bloemen en de leerlingen van de grootkeuken maken elk jaar de saus voor zeshonderd personen. Ook de leerkrachten helpen om de dagen vlot te laten verlopen, omdat we helaas niet zo veel leden in de ouderraad hebben. Daarvoor zijn we dankbaar”, aldus de voorzitter.

De ouderraad bestaat uit een tiental leden en is op zoek naar vers bloed binnen de groep, want van een aantal ouders studeren de kinderen bijna af aan De Lage Kouter. Met “Wij mogen dan geen grote ouderraad zijn, maar we hebben wel een groot hart. We zijn als ouders trots dat onze kinderen hier op school zitten, waar de leerkrachten net dat ietsje meer doen”, sloot Wim zijn toespraak af en werd de vernieuwde speelplaats officieel geopend.

The post Ouderraad Lage Kouter in Kortrijk zorgt voor heropfrissing speelplaats is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Nog veel stappen nodig om oorlog te beëindigen”, zegt Hongaarse premier Orban na gesprek met Poetin

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me verschrikkelijk”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Klassiek recept voor kermis in Sint-Juliaan: “Reus Leontien zit op Tinder”

Met de Toontjesloop en koers op vrijdag 12 juli, kinderanimatie en schlageravond op zaterdag 13 juli, barbecue en quiz op zondag 14 juli en afsluitende Zotte Maandagstoet, grijpt Kermiscomité Sint-Juliaan terug naar de klassieke ingrediënten van de kermis. Dit jaar is er wel een glansrol voor reus Leontien, die op vrijersvoeten is.
The post Klassiek recept voor kermis in

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »