Reismarkt in de Brugse stadshallen: “Reizigers informeren reizigers”

Op zondag 25 februari van 10 tot 18 uur veranderen de Stadshallen in Brugge in een paradijs voor de alternatieve reiziger. Voor de 36e keer organiseert Wegwijzer deze Reismarkt, waar ervaren reizigers reizigers informeren.

De formule van de Reismarkt is driedelig. Enerzijds delen 200 reizigers-informanten hun reiservaringen met bezoekers via persoonlijke gesprekken. Anderzijds worden bezoekers geprikkeld tijdens interactieve panelgesprekken, beeldreportages, workshops en lezingen. Daarnaast zijn er tal van gespecialiseerde reisorganisaties.

Uitwisseling

De unieke troef van Wegwijzer zal ook op Reismarkt centraal staan. ‘Reizigers informeren reizigers’ is zo het motto van de organisatie. Reismarkt is een ontmoetingsplek en uitwisselingsplaats van informatie en ervaringen van en door reizigers.

Het evenement is hét vertrekpunt om jouw reis unieker, zinvoller en goedkoper te maken. In de Brugse Hallen zitten een 200-tal reizigers-informanten klaar om de bezoekers alle tips & tricks van een land, streek of continent mee te delen. Bijna alle bereisbare bestemmingen komen aan bod!

Bezoekers krijgen van 10 u tot 18 u de kans om tijdens een persoonlijk gesprek vragen af te vuren op de reizigers-informanten.

Niet-commercieel

Reismarkt is dé plek om straffe verhalen, niet-commerciële en waarheidsgetrouwe informatie heet van de naald te krijgen. Naast het feit dat ze hun nieuwste reiservaringen op levendige wijze navertellen, putten ze ook uit hun bagage van een rijk reisverleden.

Voor reisliefhebbers die een duwtje in de rug kunnen gebruiken, zijn er tientallen gespecialiseerde reisorganisaties, touroperators, outdoorwinkels, reisboekhandels aanwezig. Een ding is zeker: je vertrekt gepakt en gezakt terug naar huis – of de wijde wereld in.

Jong geweld

Jongeren reizen steeds vaker en verder. Vaker kiezen jongeren voor een lange reiservaring alvorens ze hun studies starten, een vaste job beginnen of voor de aankoop van een eerste woning. Langdurig reizen naar onbekende oorden schaaft vaardigheden bij: je daagt jezelf uit en je brengt jezelf uit je comfortzone. Het is belangrijk dat deze reislustigen een netwerk hebben waarop zij kunnen terugvallen wanneer de planning of de reis zelf te overweldigend wordt.

De hele dag lang kan je speeddaten met reizigers, tijdens een persoonlijk gesprek beantwoorden deze reizigers alle vragen en delen ze hun unieke tips. Zo kan jij jouw reis een tikkeltje avontuurlijker, unieker en goedkoper maken. Stap vooral weg van de commerciële informatie online en ga te werk met hands-on informatie om jouw reis nét iets individualistischer te maken dan de doorsnee toerist.

Thema’s die aan bod komen zijn: lang op reis, liften, wandelreizen, gezondheid op reis en bikepacking.

Wereldcafé

Het wereldcafé van Reismarkt, bemand door enthousiaste vrijwilligers, zorgt voor sfeer en verfrissing. Daarnaast brengen Brugse jongeren extra leven in de brouwerij met de aanwezigheid van Villa Bota. Zij verzorgen live radio-uitzendingen en draaien wereldmuziek.

Op Reismarkt werken we nauw samen met lokale handelaars: het bier wordt gesponsord door Bryggja Brewery, soep wordt gemaakt door Madame Traiteur, en voor een bijzondere kop koffie kun je terecht bij Dees Koffie. Ook wordt een Brugse jeugdbeweging ingeschakeld voor de verkoop van snacks & de wc-dienst in ruil voor een bijdrage voor hun jaarlijks buitenlands kamp.

Voor jongeren tot 26 jaar is de toegang gratis. Bezoekers van 27 t/m 30 jaar betalen 8 euro, anderen 12 euro.

Info: www.wegwijzer.be

The post Reismarkt in de Brugse stadshallen: “Reizigers informeren reizigers” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mensen schrikken van prijzen, maar Natalia is een kleine kmo”: Natalia pakt uit met straffe productie voor zomertour

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige show”

Je kan er in Oostende niet naast kijken dat er donderdagavond een optreden van Rammstein op het programma staat en dan hebben we het niet enkel over de verkeersmaatregelen. Overal in de stad lopen er groepjes met fans, gekleed in de typische zwarte kledij.
The post Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige

Lees meer »

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

De bijzondere relatie tussen opa Albert en oma Paola met hun 12 kleinkinderen: ze houden van het feestbeest én de nerd

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »