Rune Delbecque (Filou Izegem) is Speler van de Week: “Erkenning doet me deugd”

Filou HBC Izegem kon in het eerste jaar in de BeNe League, het hoogste handbalniveau, nog maar één keer winnen en verloor vaak met het kleinste verschil. Maar het heeft met Rune Delbecque wel de Speler van de Week in de rangen.

“Ik had dit absoluut niet verwacht”, opent spelverdeler Rune Delbecque (25) uit Gent. “Zeker als je in een rijtje genomineerden staat met een heleboel spelers die al heel wat bereikt hebben in de handbalwereld. Ik ben het type speler dat vooral de ploeg rond mij zo goed mogelijk probeert te doen draaien en mijn teamgenoten in een goeie positie probeert te brengen om een goal te maken. Het doet me heel veel deugd om daar op deze manier ook erkenning voor te krijgen.”

Dubbel gevoel

Rune zag zichzelf dit jaar ook grote stappen vooruit zetten. “In het begin van het seizoen heb ik te snel getwijfeld tegen vaak fysieke tegenstanders. Mede door wat blessurelast binnen het team werd ik toch verplicht om de laatste maanden meer verantwoordelijkheid te nemen en daar heb ik veel uit geleerd.”

Het eerste seizoen op het hoogste niveau geeft een dubbel gevoel. “Het is een enorm leerrijke ervaring om tegen tegenstanders van dit niveau te spelen, met een pak ervaring. Elke wedstrijd is heel sfeervol en toch iets om naar uit te kijken. Aan de andere kant blijven we soms wel achter met een wrang gevoel omdat we ondertussen al een aantal matchen met het kleinste verschil verloren.”

Completer als ploeg

“Ons scorend vermogen is wel sterk omhoog gegaan. We zijn daar ondertussen ook completer in geworden als ploeg. We hebben snelle hoekspelers die vaak uit tegenaanval scoren, opbouwers die hun verantwoordelijkheid durven nemen om vanop afstand te scoren en pivotspelers die we vlotter weten te vinden.”

Zaterdag zoekt Izegem revanche tegen Sporting Pelt. “Pelt is toch een ervaren ploeg op dit niveau en kan vaak nog dat tikkeltje meer in eigen huis. Het wordt een goeie test voor de play-offs op het einde van het seizoen.”

“In Izegem hadden we de match eigenlijk volledig zelf in handen, maar op het einde geven we het toch nog weg. We hebben daar wel getoond dat we meekunnen op dit niveau en hopen natuurlijk op revanche.”

Zaterdag 24 februari om 20.15 uur: Sporting Pelt – Filou HBC Izegem.

The post Rune Delbecque (Filou Izegem) is Speler van de Week: “Erkenning doet me deugd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Groen licht voor fusie tussen GZA en ZNA: Ziekenhuis aan de Stroom wordt een van grootste van Europa

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft groen licht gegeven voor de plannen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen om te fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). Nadat vorige week de artsen van ZNA zich akkoord hadden verklaard met een nieuwe financiële regeling, werd nu de laatste horde genomen. De BMA koppelde wel voorwaarden aan haar goedkeuring.

Lees meer »

KIJK. Video toont hoe Trump uithaalt naar Biden bij partijtje golf en zegt dat hij uit race zal stappen: “Wat een oude, kapotte hoop rotzooi”

Er zijn beelden opgedoken die laten zien hoe Republikeins presidentskandidaat Donald Trump tijdens een partijtje golf met zijn zoon Barron stevig uithaalt naar president Joe Biden. Trump noemt Biden een “oude, kapotte hoop rotzooi” en zegt dat hij uit de race zal stappen. “Dat betekent dat we Kamala (Harris, de vicepresident, red.) krijgen”, zegt hij.

Lees meer »

Limburgse Turken diep ontgoocheld na verlies tegen Nederland op het EK: “Onze trainer had veel sneller moeten ingrijpen”

Geen of weinig getoeter door de Turkse gemeenschap in Limburg gisterenavond. Turkije heeft niet kunnen stunten tegen Nederland op het EK voetbal. Ze verloren met 2-1. Na het laatste fluitsignaal was de ontgoocheling groot bij de Turkse supporters. Bij Oranje was de vreugde dan weer groot. Verschillende Nederlanders uit Limburg volgden de match in cafés aan de grens met Nederland.

Lees meer »

Van “een ingewikkelde rit” tot “een cruciale dag”: zo kijken Evenepoels concurrenten in de Tour naar de graveletappe

Belangrijke afspraak voor de klassementsmannen in de Ronde van Frankrijk met de graveletappe rond Troyes. Remco Evenepoel “kijkt ernaar uit”, maar wat met de rest? Wat is de mindset bij de concurrentie voor zondag? Hoe hebben zij zich voorbereid en wat zijn voor hen mogelijke valkuilen? Van Pogacar tot Philipsen, van De Lie tot Stuyven, zo vatten hun teams de

Lees meer »

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »