Sterke start van play-ups voor Sam Lambrecht en SKT One

Met twee zeges uit drie matchen mag SKT Ieper One tevreden zijn over de start van de play-ups in Top Division One. Zondag komt leider Mailleux Comblain BIS One naar de Ieperse sporthal.

De Lions A en Cats A palmen zondag allebei het Ieperse parket in. Om 14 uur kruisen de heren de degens met Mailleux Comblain, terwijl de Cats A aansluitend om 17 uur LDP Donza partij geven. “Een uniek moment om onze eerste ploegen samen aan het werk te zien”, laat de club weten. “Voor de gelegenheid bedraagt de inkom 5 euro voor een hele namiddag basket.”

Het was een onderling akkoord met Comblain om beide confrontaties tegen de Luikse club op zondag te spelen. “Zo hoeven geen van beide ploegen op vrijdag- of zaterdagavond meer dan twee en een halfuur te reizen”, zegt Sam Lambrecht. “Ik denk dat Comblain, vorig jaar kampioen in derde klasse, een van de titelfavorieten is dit jaar. Ze wonnen makkelijk in derde vorig jaar en ze zijn nog versterkt. Ik ken de ploeg nog van tegen te spelen met Oostkamp. Daar is het moeilijk spelen, in een kleine en gladde zaal. Ik blijf er echter bij dat wij elke ploeg kunnen verslaan en al zeker in eigen huis. Bovendien zijn we sinds enkele weken versterkt, met de komst van Jesse Waleson.”

Twee op drie

Intussen zijn de play-ups drie van de acht matchen ver. “Met twee op drie zijn we goed begonnen. Er had zelfs een perfect rapport ingezeten, maar helaas verloren we in Melsele met één punt. Tegen Borgerhout deed ik niet mee door werkomstandigheden. Ik zag tijdens de briefing maandag een deel van de video en de prestatie daar is zeker om iets op verder te bouwen. We willen er de komende weken alles aan doen om in de top vier te eindigen. Daarna kan alles”, aldus de 24-jarige Nieuwpoortenaar, voor wie zijn Iepers debuutjaar nu al geslaagd is. “Als ik in het begin zou geweten hebben dat ik zo zou presteren, had ik daar meteen voor getekend. Ik heb nog een contract voor twee seizoenen. Er zit wel een clausule in dat ik kan vertrekken als er een ploeg uit eerste nationale komt aankloppen.” (API)

Zondag 25 februari om 14 uur: Basket SKT Ieper One Mailleux Comblain BIS One.

The post Sterke start van play-ups voor Sam Lambrecht en SKT One is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Die Loyale bedankt sympathisanten

Om de vele mensen die mee hun schouders zetten onder jeugdherberg Die Loyale in Maldegem te bedanken, wordt jaarlijks een gezellige zomerreceptie georganiseerd.
The post Die Loyale bedankt sympathisanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

Patrick De Clercq hangt na 42 jaar fototoestel aan de haak: “Geen schrik voor zwart gat”

Ruim 42 jaar kon je bij Patrick De Clercq terecht voor professionele fotografie. Daar is nu definitief een einde aan gekomen. We blikken terug op een indrukwekkende loopbaan. Zijn carrièrepad was er eentje van passie, toewijding en aanpassing aan de evoluerende technologieën binnen de fotografie. Schrik voor het zwarte gat heeft de natuurfanaat in hart en nieren alvast niet.

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij drilt hem voor het optreden: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »