Tom Slosse met VKLP op bezoek bij zijn ex-club

VK Langemark-Poelkapelle speelt vrijdag op het veld van KSCT Menen, de club waar trainer Tom Slosse ooit nog actief was als speler. VKLP wil zich de komende weken klaarstomen voor de eindronde in vierde provinciale.

VKLP ontving vorig weekend KSK Vlamertinge B. Het werd 1-1 en dat was het eerste puntenverlies voor VKLP in 2024. “Over de hele match was het een correct resultaat tegen een potige tegenstander”, zegt coach Tom Slosse. “Hun manier van aanpak ligt ons minder en ook nu haalden we maar twee op zes.” Op naar SCT Menen, de match die uitzonderlijk al op vrijdag gepland staat. “We organiseren zaterdagavond en zondagmiddag ons jaarlijks mosselweekend. Daarom vroegen we aan Menen of ze wilden vervroegen naar vrijdag en we zijn hen dankbaar dat ze hiermee instemden. Op die manier valt de vrijdagtraining weg en trainden we deze week enkel op dinsdag.”

Tegen ex-club

Thuis won VKLP met 4-1, met goals van Sander Butaye (twee keer), Olivier Van Eecke en Gauthier Deschuytter. “Een vrij makkelijke zege, ik hoop dat we het nog eens kunnen overdoen. Al verwacht ik dat ze zich dubbel zullen plooien. Voor mij is het een terugkeer naar de club waar ik een zestal jaar speler was. Ik ken hun voorzitter Patrick Soete.”

Intussen zijn er nog negen matchen en lijkt VKLP voor het tweede jaar op rij af te stevenen op een tweede plaats. “We hebben nog enkele punten nodig om zeker te zijn van eindronde. In voetbal weet je nooit, maar normaal mag dat geen probleem vormen. FC Dadizele laat niets liggen en we rekenen dus niet meer op de titel. We hopen dit keer op een happy end in de eindronde en willen graag uitgroeien tot een stabiele derdeprovincialer”, zegt Tom, die zaterdag 51 kaarsjes mag uitblazen en nog meegeeft dat Thijs Blomme en Olivier Van Eecke de club zullen verlaten. (API)

Vrijdag 23 februari om 19.30 uur: KSCT Menen VK Langemark-Poelkapelle.

The post Tom Slosse met VKLP op bezoek bij zijn ex-club is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Italië roept noodtoestand uit voor twee overstroomde regio’s

Na dagenlange regenval in het noorden van het land heeft Italië de noodtoestand afgekondigd voor twee regio’s die geteisterd worden door overstromingen. De regering van premier Giorgia Meloni stelde de regio’s Emilia-Romagna en Marken ook 20 miljoen euro directe steun ter beschikking. Door de regen staan er al vele straten onder water.

Lees meer »

Feestweekend voor Chiro Ruiselede

De Chiro van Ruiselede, onder de leiding van Nelleke Wittewrongel en Jasper Maenhout, heeft een drukke agenda voor de boeg. Kern van alle activiteiten wordt het driedaags feestweekend van vrijdag 20 tot zondag 22 september met een quiz, de streekbieravond, de barbecue en speelstad.
The post Feestweekend voor Chiro Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote Romeinse muntschat gevonden in Nederlands Limburg

In de Nederlandse provincie Limburg is een enorme Romeinse muntschat gevonden. Het gaat om zo’n 3.600 munten en daarmee is het, voor zover bekend, de grootste vondst ooit gedaan in de provincie, meldt de regionale omroep L1. Waar de munten precies gevonden zijn, wil de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed niet bekendmaken.

Lees meer »

Belgische dierentuinen vangen Oekraïense leeuwen op

Zowel in Zoo Planckendael als in Pairi Daiza zijn enkele leeuwen aangekomen die vanuit oorlogsgebied Oekraïne naar Kent (Verenigd Koninkrijk) verhuizen. Het perk daar zou klaar zijn tegen het eind van dit jaar, daarom worden ze de komende maanden opgevangen in België. De dieren hebben al heel wat meegemaakt, de Belgische zoos zullen er alles aan doen om hen nu

Lees meer »

Belgische e-commerce wil af van ‘serial returners’

Een vijfde van alle kleding en schoenen die online wordt gekocht, wordt teruggestuurd naar de afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, wil dat er wordt opgetreden, en kijkt daarbij vooral naar één groep. Enkele ‘serial returners’ zorgen voor bijna alle retourzendingen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »

“Dochters op de achterbank waren naar voren gekatapulteerd”: buren onder indruk van ongeval waarbij moeder met auto vol kinderen tegen boom botst

Buren die dinsdagavond zagen hoe een moeder met drie kinderen in het Oost-Vlaamse Aalter tegen een boom reed, zijn naar eigen zeggen stevig onder de indruk van het verkeersongeval. De toestand van twee kinderen is intussen niet meer levensbedreigend. “Het klonk als een autodeur die dichtsloeg, maar dan veel luider.”

Lees meer »

Staf Coppens komt zichzelf tegen tijdens ‘Marathon des Sables’ in Jordanië: “Na de tweede tocht kreeg hij hoge koorts”

Van het koele Zweden naar de snikhete woestijn: Staf Coppens (43) waagt zich vanavond in ‘Camping Coppens’ aan de halve ‘Marathon des Sables’ in Jordanië: één van de meest extreme loopwedstrijden ter wereld. De tv-presentator wordt geconfronteerd met onverwachte wendingen die het hem heel zwaar maken. Stafs sportcoach en goede vriend Thijs Ghekiere, die hem tijdens de tocht begeleidde, legt

Lees meer »